Hela det glada Idol-gänget på bild.
Hela det glada Idol-gänget på bild.

Mogge Sseruwagi och Sanna Bråding.

Under tisdagen är ”Idol” tillbaka i TV4 och det mesta är sig likt. Men i år leds programmet av Sanna Bråding och Mogge Sseruwagi – de gamla kollegorna från såpan ”Tre kronor”.

– Vi var väldigt unga och efter ”Tre kronor” gick vi våra egna vägar. Jag som artist och musiker och Sanna med sitt skådespeleri och jobb i radio. Sanna har saker att tillföra som inte jag har och tvärt om, säger Mogge Sseruwagi.
– För det första är vi ju en kille och en tjej. Hittills har det bara varit två killar, säger Sanna Bråding.

INCIDENT
Men det nya jobbet har både bra och dåliga sidor. Redan andra dagen råkade programledarparet ut för en obehaglig incident i Malmö.
– Vi skulle spela in en påa vid Öresundsbron när två bilar dök upp från ingenstans. De hade förföjt oss, det var lite läskigt alltså. Det kom ut en kille och sa att hans kusin var med i syrianska ”Idol”, han sökte kontakt. Men vår inslagsproducent skakade av oss dem, säger Mogge Sseruwagi.
De förföljde er alltså?
– Ja, det var jävligt konstig och roligt med ett stänk av obehaglighet, säger han.

SAMMA ELAKHETER
Årets ”Idol” bjuder annars på samma jury och samma elakheter som tidigare säsonger. Men bråken inom juryn har varit fler – antalet raserade popdrömmar likaså.
– Det är fler sökande än någonsin, 6 000 ungefär. Men kvalitén är likvärdig. Mycket skit men också ganska många som är mellanmjölkgrå utan att ha något som sticker ut. Men ju fler sökande ju fler som är riktig bra, så är det ju, säger juryns ordförande Peter Swartling.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset