Benjamin och Anders har fått ta emot mycket hat efter att deras relation blev offentlig.
Benjamin och Anders har fått ta emot mycket hat efter att deras relation blev offentlig.

Benjamin, 18, och Anders, 38, är tillsammans. När Benjamin publicerade ett inlägg på Facebook om deras relation fick de ta emot enorma mängder hat. Men ännu mer kärlek. "Jag trodde inte det skulle få sådan uppmärksamhet", säger Benjamin till Metro.

Privat

"Träffar man sin tvillingsjäl så tänker man inte på ålder", säger Anders.

Åldersskillnaden mellan Anders Sjöholm och Benjamin Skoglund är 20 år. De har varit ett par i 9 månader men först för fyra dagar sedan vågade de gå ut öppet med sin relation.

I ett inlägg på Facebook som delats över 3600 gånger i skrivande stund beskriver Benjamin hur Anders och han träffades. Det var fullständig kärlek.

Men han beskriver också baksidan med att vara i en homosexuell relation med någon som det skiljer 20 år till. De har fått ta emot massvis med negativa kommentarer, vilket Expressen berättade om först.

– Det var en impulsgrej som jag skrev för att mest för att visa min uppskattning mot Anders, säger Benjamin Skoglund om inlägget till Metro.

– Jag kunde aldrig tänka mig att det skulle bli en sådan stor grej, jag blev riktigt chockad.

Benjamin beskriver att vissa kommentarer har varit väldigt opassande. Några är rena dödshot. ”Jag ska döda er jävla bögar”. Vissa har kallat dem för pedofiler.

– Det är klart att man lägger märke till det när det är något negativt. Men jag känner inte de här personerna personligen så det är inget som rör mig. Jag vet vem jag är, säger Benjamin.

Men de positiva kommentarerna har varit fler än de negativa. Benjamin berättar att många medelåldersmänniskor har hört av sig. Mammor som är glada över att de kan se på sina barn på ett annat sätt. Pappor som tycker att det är bra att tabun försvinner.

– Det är inte som normen säger att man ska vara. Det är inte vanligt i Sveriges samhälle att det är en så stor åldersskillnad på två killar. Det finns väldigt många som är i samma sits som inte skyltar med det. De är rädda, säger Benjamin.

Anders Sjöholm berättar om hur de träffades. Det skedde en sommarkväll för snart tio månader sedan. Han var inne på en dejtingsajt och hade tröttnat på alla tråkiga killar. Men så hittade han Benjamin och kände att det var en person han behövde kolla in. Så de började prata och bytte sedan Skype-adresser.

– Jag växte upp under lite mer homofoba förhållanden, berättar Anders. Jag kom ut ganska sent. Jag kom ut 2005 och var väldigt försiktig i början. Men när min pappa dog 2007 var det som ett wake-upp call. Jag hade gett upp på alla idioter. Så satt jag en natt i somras och skrev hej till en ny profil. Det stod inte så mycket så jag blev nyfiken. Sen pratade vi hela natten.

Anders blev också chockad över alla kommentarer på Facebook. Både de bra och de dåliga. Han har aldrig tänkt på att de skiljer 20 år mellan dem. Han är bara glad.

►LÄS MER: Countrysångare kom ut som gay – hyllas

– Jag har aldrig för en endaste sekund reflekterat över åldersskillnaden. Han är nog mognare än de flesta vuxna människor. Det handlar mer om hur man är än den faktiska åldern. Träffar man sin tvillingsjäl så tror jag inte ens man tänker om det är en han eller hon eller vilken ålder personen har, säger Anders.

Trots hatet är det också något Anders skakar av sig.

– I stora drag så är jag mest glad över det här, dels för att det blivit sådan himla positiv respons från normala människor som är heteronormativa. Kan jag bara få en enda person att må bättre kan jag ta 500 hatbrev.

Han är glad för Benjamins skull eftersom han gärna vill vara en förebild för homosexuella, och för obegränsad kärlek, något han framhäver i sin blogg.

– Jag vill kunna påverka andra människor. Jag vill att de ska kunna ändra sina åsikter om sådana här saker, säger Benjamin.

Han har en uppmaning till alla som är i en relation som inte accepteras av alla i samhället.

– Ni ska inte vara rädda att vara er själva och vara med varandra. De ska ta mitt inlägg som en knuff i ryggen, säger Benjamin Skoglund.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset