Häckens Alhassan Kamara har gjort 1–0 bakom Andreas Andersson i Gefle.
Häckens Alhassan Kamara har gjort 1–0 bakom Andreas Andersson i Gefle.

Nästjumbon Gefle var på väg mot vinst och närkontakt med Helsingborg på kvalplatsen. Men tappade som så många gånger förr såväl spelet som segern och två blytungt viktiga poäng i bottenstriden:– Vi ger över allt till dom. Säger: hej, här, kom och ta bollen och gör mål! säger Simon Skrabb efter 2–2 hemma mot Häcken på måndagskvällen.

Frustrationen är tydlig hos Gefleanfallaren.

Hans lag stod för en smått osannolik vändning med två snabba mål – varav ett självmål av Häcken – efter dryga timmen spelad av matchen.

Men Gefle kunde inte dra nytta av sin fina vändning och 2–1-ledning – den här gången heller.

– Vi kommer ut och ändrar matchbilden totalt i andra halvlek. Vi sa att vi skulle pressa dom lite högre upp i banan. Det gav fruktansvärt bra utdelning och vi får två mål också. Sedan blir vi för passiva och ger över momentum till Häcken direkt efter 2–1 känns det som, konstaterar Simon Skrabb.

"Rädda för ledningen"

Den här kvällen var det ett slarvigt försvarsingripande i 80:e matchminuten av olycklige Geflebacken Joshua Nadeau som gav Häckenanfallaren Alhassan Kamara chansen att lägga in bollen i öppet mål.

"Crespo" – som fick spela från start då John Owoeri var avstängd för tre gula kort – tackade för bjudningen och bredsidade enkelt in 2–2 och noterades därmed för sitt andra mål i matchen.

– Vi backar hem och är rädda för ledningen i stället för att fortsätta spela fotboll och fortsätta stressa Häcken. Vi är hur bra som helst i andra halvlek fram till 2–1 sedan ger vi över matchen igen och det är där problemet ligger. Vi får inte bli rädda för att leda. Vi får inte bli rädda för att spela fotboll! säger Skrabb.

TT: Att ni har tappat både ledningen och poäng flera gånger i slutet av matcherna - kan det ha att göra med att ni backar hem så hårt som ni gör när ni borde fortsätta ösa på?

– Jag vet inte vad det beror på men det är mycket möjligt att det är en faktor, att man är rädd om de få ledningar man faktiskt får. Det är möjligt.

Fem poäng till kvalplats

Att en vinst hade minskat avståndet till kvalplatsen till tre poäng istället för de fem som gäller nu, gjorde såklart den tappade segern extra bitter för nästjumbon.

– Det är tufft! Vi hade pressat Helsingborg rejält om vi hade fått ner det till tre poäng men nu fick vi i alla fall en pinne med oss.

TT: Vad ska ni göra för att vända den här säsongslånga trenden med tappade poäng?

– Genom att våga spela mer fotboll än fram tills att vi leder. Spelar vi som vi gjorde i första 20 minuterna av andra halvlek – om vi gör det i 90 minuter – så kommer det ändå att gå fint för oss den här hösten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset