Jönköpings Pär Ericsson har gjort 1–0 mot Gefle.
Jönköpings Pär Ericsson har gjort 1–0 mot Gefle.

Inga mål framåt och ännu ett sent insläppt baklängesmål. Gefle såg ut att vara på väg åtminstone en poäng.Då slet Jönköpingsanfallaren Pär Ericsson brutalt sönder det halmstrået, och gjorde 1–0 i slutminuterna på Gavlevallen.

– Jag var jättetaggad, satt bara och väntade på att han skulle säga att jag skulle bytas in. Sedan var det bara ut och ge järnet, säger segerskytten.

Pär Ericsson bröt sitt kontrakt med Kalmar i början av juni, kom till Jönköpings Södra i slutet av juli och gjorde under måndagskvällen sitt femte inhopp för sin nya klubb när tränaren Jimmy Thelin bytte ut Pawel Cibicki mot "Pärlan" på topp.

Ett minst sagt lyckat drag för gästerna och ett mardrömsinhopp för Gefle – skulle det visa sig.

För in kom en spelsugen anfallare som självklart ville visa upp sig när chansen gavs.

– Jag ser att det kommer ett inlägg (från Fredric Fendrich), försöker bara tajma bollen och få den på mål. Bollen skruvar sig lite mot stolpen med lite tur för det är inte någon jättefart i nicken, det är det inte, men den är bra placerad och det var det som räddade mig den här gången, konstaterar Pär Ericsson med ett leende.

"Kommit igång mer och mer"

Det är över ett år sedan han gjorde mål senast, då i Örebro dit han var utlånad från Kalmar.

TT: Vad betyder det för dig att få sätta ett mål, avgörande dessutom, redan i femte inhoppet i nya klubben?

– Det är jätteviktigt! Det känns skönt att få göra mål så man känner att det är där. Jag känner väl att jag succesivt har kommit igång mer och mer här (i Jönköping). Det kändes bra i förra matchen med, så det är bara att kämpa på

TT: Och kanske utmana Pawel Cibicki  (nio mål) på allvar om toppforwardsplatsen från start?

– Haha, nja. Jag ligger lite efter i målskörden om man säger så. Pawel är en jätteduktig spelare men jag tar mina chanser och de möjligheter som jag får. Då vill jag göra så bra som möjligt ifrån mig, sedan är resten upp till tränaren.

Tungt för Gefle

För Gefle var 28-åringes nickmål i 88:e matchminuten en kalldusch av värsta sorten.

Och inte blev det bättre av att Helsingborg på kvalplats vann sin match mot Sundsvall med ett mål i 91:a av Anton Wede – som ökade på gapet ner till Gefle till åtta poäng.

Det kan bli lite spänd stämning när segerskytten på Gavlevallen ringer sin gode vän, Geflemittfältaren Johan Bertilsson nästa gång.

– Jag kan tänka mig att Gefle har jobbat liksom i motvind hela säsongen, säger Ericsson och tillägger tankfullt:

– Fast för Gefles skull så hoppas jag att de i alla fall når kvalplats, att de får en chans ändå att klara sig kvar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset