Emily "QueenE" Krumlinde beskriver sin roll som generaldirektör som att vara det svenska landslagets "hönsmamma" som fixar allt runtomkring.
Emily "QueenE" Krumlinde beskriver sin roll som generaldirektör som att vara det svenska landslagets "hönsmamma" som fixar allt runtomkring.

Två raka brons. Men i år är det dags för ett svenskt guld i Overwatch World Cup om man ska tro Team Swedens generaldirektör Emily "QueenE" Krumlinde.

Världsmästerskapen i Overwatch är fortfarande långt borta men redan nu har jakten på ett svenskt landslag börjat. I förra veckan utsågs kommittén som ska leda arbetet med att få de blågula färgerna att briljera i november.

Metro Esport fick tag i Team Swedens nyutnämnda generaldirektör Emily ”QueenE” Krumlinde som direkt gör klart att tron på ett svenskt guld i allra högsta grad existerar.

– Sverige har alltid placerat sig högt och varit starka i Overwatch.  Framförallt i år när vi har Mineral [Vytis Lasaitis] som är coach i Florida Mayhem också. Därför har vi ju redan starka kontakter med svenska spelare. I år är det dags att knipa guldet, säger hon.

LÄS MER: Hon gör rösten till svensktalande Overwatch-hjälten Brigitte

Genom uttagningar ledda av ovannämnde coach ska landslaget ta form. Trots att Sverige i dag har många proffsspelare i högstaligan Overwatch League är det inte alls omöjligt att vi får se någon ny talang glänsa under World Cup, enligt Krumlinde. Styrkan menar hon är just att vi har en så stor bredd.

– Vi har mycket tur som har ett så stort urval av spelare. Vi kan sätta ihop ett flexibelt roster eftersom vi är så många vilket gör att kan vi anpassa oss till metat. Det är där vi kommer skina. Vi är redo för allt, säger hon.

Samtidigt som det finns en tydlig gulddröm så har svensklagen i Overwatch League misslyckats med att imponera under första säsongen. Men det är inget som gör generaldirektören orolig.

LÄS MER: Järnladyn Brigitte skapades som svar på dive-taktiker

– Det är något speciellt med att spela World Cup och något extra att representera Sverige som får en att pressa ut lite mer. Jag är inte orolig, det kommer vara Sveriges år i år, säger hon och lägger till att Sydkorea, Kanada och USA är tre nationer som troligtvis blir tuffa att slå.

Hur känns det för dig att få representera Sverige på det här sättet?

– Det känns fantastiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få hjälpa till för att vi ska komma så långt som möjligt och att fansen får en bra upplevelser och se till att spelarna presterar. Det här är det jag lever för. Jag är extremt glad och det är en ära att ha blivit uttagen av Blizzard att få det ansvaret, säger Emily ”QueenE” Krumlinde.

LÄS MER: Svenske Overwatch League-coachen utbränd – tvingas ta en paus

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset