Georgina Chapman talar ut om skilsmässan från Harvey Weinstein.
Georgina Chapman talar ut om skilsmässan från Harvey Weinstein.

Nu talar Georgina Chapman, gift med Harvey Weinstein, för första gången ut om tiden efter de anklagelser om sexuella övergrepp som riktades mot hennes make. ”En del av mig var väldigt naiv”, säger hon till Vogue.

Anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein blev startskottet för hela metoo-rörelsen. Nu berättar hans fru, modeskaparen Georgina Chapman, för första gången om den svåra tiden.

– Jag vill inte ses som ett offer, för jag tycker inte att jag är det. Jag är en kvinna i en skitsituation, men det är inte unikt, säger hon i en intervju med Vogue.

Paret ligger just nu i skilsmässa. I intervjun berättar Chapman att de första månaderna efter anklagelserna var som hårdast för henne. Hon gick knappt utanför dörren under den perioden.

– Jag skämdes så mycket och var så förstörd att det inte kändes respektfullt att gå ut. Jag tänkte: ”Vem är jag att strosa omkring medan allt detta händer?”, säger hon till tidningen.

LÄS MER: Harvey Weinstein-skandalen – här är allt du behöver veta

Vidare berättar hon att hon inte hade någon aning om det flera kvinnor har vittnat om – hur Weinstein sexuellt ska ha utnyttjat dem.

– En del av mig var väldigt naiv – så naiv. Jag har stunder där jag är rasande, förvirrad och känner misstro. Och det finns stunder då jag bara gråter över mina barn. Hur ska deras liv bli? Vad kommer människor att säga? De älskar sin pappa.

Harvey Weinstein nekar till brott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om metoo