M-politikern Lars Beckman är egentligen mörkröd och har levt som ett konstprojekt, enligt Arbetarbladet. 
M-politikern Lars Beckman är egentligen mörkröd och har levt som ett konstprojekt, enligt Arbetarbladet. 

April, april, din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill! Eller?

Arenafrågan i Blekinge blir löst med en flytande arena som kan bogserar nattetid, enligt Sydöstran.

Kamratposten blir KP Magazine – en tidning för barn helt på engelska.

Politiker blir konstprojekt

Under rubriken Häpnadsväckande avslöjande skriver Gävletidningen Arbetarbladet att fullmäktigeledamoten och den ihärdige twittraren Lars Beckman (M) kommit ut som konstprojekt. Samtidigt går hans twitterkonto i graven.

– Jag är mörkröd, säger Beckman själv enligt tidningen.

Beckman förklarar "exklusivt för Arbetarbladet", en tidning som annars ofta är föremål för Beckmans twittrande, att han nu valt att berätta sanningen.

– Min politiska karriär är ett konstprojekt. Själv håller jag snarare till åt vänster på den politiska kartan......

Nej till nakenbad

Men det är (förstås) inte den enda märkligheten som rapporteras från Sveriges lokala medier denna den första dagen i årets fjärde månad. Hallands Nyheter skriver exempelvis om en utredning som väntas föreslå att de tre nakenbaden i centrala Varberg kan avskaffas. Det eftersom de inte ligger i linje med kommunens Vision 2025, "det blir inte längre fritt fram att spatsera runt i bara mässingen", skriver tidningen.

"Vi tar bort förbud och pekpinnar", konstaterar samtidigt tjänstemannen på samhällsutvecklingskontoret.

P-avgifter på hela Gotland

Och på Gotland händer det grejer. I flera år har en het debatt om p-avgifter i Visby pågått. Men nu sätter teknikförvaltningen ner foten, enligt Gotlands Allehanda, och föreslår parkeringsavgifter över hela ön.

– Varför ska människor på landet få parkera hur som helst, när man inte får göra det i Visby, säger utredaren bakom förslaget.

Vindkraftverk mystiskt borta

Vindkraftverken vid Gässlingegrundet har länge krånglat och därför varit ett gissel för Karlstads och Hammarös kommuner. Men nu har ett av verken försvunnit, rapporterar Värmlands Folkblad. Till synes utan spår. Vips borta.

– Det är fullständigt obegripligt, säger Vindpark Vänerns vd till tidningen.

"Gurkan" tar över

I Norrtälje kanske trogna fans av serieälgen Hälge sätter frukostkaffet i vrångstrupen. Norrtelje tidning har nämligen bestämt att ersätta Hälge med den nya serien "Gurkan".

– Numera trycks ju NT i Västerås, den så kallade "gurkstaden". Så det finns en logik att ta in serien "Gurkan", säger tidningschefen Mattias Carlson.

Kamratposten byter språk

Och tidningen   Kamratposten kommer från och med nu byta språk till engelska.

– Ni läsare blir bara bättre och bättre på engelska, säger Lukas Björkman, chefredaktör på Kamratposten, på tidningens hemsida.

Han menar att övergången från svenska till engelska kommer kännas naturlig. Tidningens nya namn blir KP Magazine.

– Många av läsarna märker nog ingen skillnad. De är redan bättre på engelska än svenska. Inte så konstigt, svenskan är ett utdöende språk, säger han.

En flytande sportarena

I Karlskrona tycks frågan om en större arena nu nå en oväntad lösning. Under en presskonferens under onsdagen kommer kommunen presentera det nya förslaget, skriver Sydöstran. En flytande arena.

Tanken är att om matchtiderna inte sammanfaller med varandra så ska arenan kunna bogseras mellan till exempel Karlskrona och Hällevik nattetid.

Kunglig födsel i Västervik

Västerviks Tidningen avslöjar att prinsessan Madeleine ska föda sitt andra barn på Västerviks sjukhus. Men någon särbehandling kommer hon inte få – förutom att personalen ska få nya kläder.

– Vi kommer att införskaffa vårdkläder med ett mer modernt snitt vilket i realiteten innebär figursydda kläder med intressanta detaljer. Detta gör vi för att hylla vår modeprinsessa och vi bedömer att en sådan åtgärd är rimlig utifrån ett skattebetalarperspektiv – vi är övertygade om att länets invånare vill ge prinsessan lite guldkant, säger sjukhuschefen Henrik Holmberg till tidningen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset