Peter Wilson.
Peter Wilson.

Gif Sundsvall tappade Pa Dibba till Hammarby.Nu verkar man ha hittat ersättaren – i den egna truppen.– Han har lärt mig mycket, säger Peter Wilson, om sin tidigare lagkamrat efter att på egen hand ha sänkt Jönköpings Södra.

Senaste segern för Gif Sundsvall kom mot Djurgården – i juli. Då hette segerorganisatören Stefan Silva. Mot Jönköping kom en ny efterlängtad trepoängare – med Peter Wilson som segerorganisatör.

19-åringen som efter att den tidigare anfallaren, Pa Dibba, lämnat klubben fått allt mer förtroende.

Gjorde hattrick

I den viktiga sexpoängsmatchen mot Jönköping tackade talangen för förtroendet – tre gånger om.

I den 20:e matchminuten slog han till för första gången, efter en miss i bortaförsvaret.

– Jag vet inte riktigt vad som händer, det blir något missförstånd i kommunikationen hos dem och jag kan springa mig fri och har sedan öppet mål, säger Peter Wilson.

Det skulle komma mer.

Fem minuter in i andra halvleken fick Wilson ett inlägg mitt på läppen, eller pannan, av Eric Larsson och 2–0. Efter en tidig reducering av gästernas Pawel Cibicki höll sig Wilson framme igen och fullbordade sitt hattrick.

Passningsläggare? Eric Larsson.

– Han är väldigt tydlig i sitt spel, för mig gäller det bara att vara där, säger Peter Wilson om sin lagkamrat och framspelare.

Segern innebar tre viktiga poäng för Sundsvallslaget i kampen om nytt kontrakt. Den första fullpoängaren på länge.

– Vi har inte tänkt så mycket på det utan mer på vad vi har presterat, säger Gif-tränaren Joel Cedergren.

Apropå sin nyfunne målskytt säger han:

– Han var inte allsvensk när han började spela hos oss, men nu är han det. Jag tycker också att han har lite av Pa (Dibba) i sitt spel; samma snabbhet och att han använder sin kropp.

En bild som tremålsskytten själv håller med om.

– Vi har båda samma egenskaper, vi har snabbheten och gillar att gå i djupled. Sedan har han lärt mig väldigt mycket, säger Peter Wilson när han ska beskriva vad Pa Dibba betytt för honom.

Avståndet ökar

Segern innebär att Giffarna nu ökar avståndet ner till Helsingborg och kvalplatsen till sex poäng. Men fem omgångar återstår.

– Vi vet att det inte är klart än, det gäller att fortsätta kriga. Alla poäng är viktiga, säger Wilson.

För Jönköping väntar även där en fortsatt kamp för att klara kontraktet.

– Vi är nykomlingar och kan inte göra annat än att prestera bra. Ibland möter man sedan motstånd som håller hög kvalitet, det gjorde vi i dag, säger J-Södras tränare Jimmy Thelin.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset