Gillian Anderson.
Gillian Anderson.

Genom åren har många gestaltat den tidigare brittiska premiärministern Margaret Thatcher, Järnladyn, i filmer och serier. Bland annat vann Meryl Streep en Oscar för sin gestaltning i filmen ”Järnladyn” från 2011. Nu står det klart att ”Arkiv X”-stjärnan Gillian Anderson kommer att spela Thatcher i Netflix-serien ”The crown”, rapporterar Sunday Times.

Det är i den fjärde säsongen av succéserien om den brittiska kungafamiljen som hon kommer att göra entré.

Avsnitten spelas in i sommar och kommer bland annat att handla om den frostiga relationen mellan drottning Elizabeth II och Margret Thatcher under hennes år som premiärminister.

Men först ska den tredje säsongen av den påkostade serien släppas. Inget premiärdatum är klart ännu, men den väntas få premiär under 2019.

Under de två första säsongerna har drottning Elizabeth II spelats av Claire Foy, men på grund av ett hopp framåt i tiden i kungahusets historia byts ensemblen ut till andra skådespelare. Olivia Colman tar över rollen som drottning, medan Tobias Menzies spelar hennes man prins Philip. Flera andra roller är också klara för den nya säsongen, bland annat Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret.

Netflix har sedan tidigare släppt flera bilder på hur de nya skådespelarna ser ut i rollerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset