Gina Dirawi föredrar våren eller hösten framför sommaren. – Det blir ofta för varmt på sommaren och då orkar jag ingenting. Jag blir som en säl, säger hon. 
Gina Dirawi föredrar våren eller hösten framför sommaren. – Det blir ofta för varmt på sommaren och då orkar jag ingenting. Jag blir som en säl, säger hon. 

Sommar och semester? Nej, inte för Gina Dirawi som sänder radioprogrammet ”Hallå P3” i sommar. Men hon misströstar inte.

I ”Hallå P3” möter Gina Dirawi, 21, kända gäster, bland andra komikerna Kodjo Akolor och Kristian Luuk och bandet Fibes, Oh Fibes!, som berättar om sig själva och svarar på lyssnarnas frågor.

Vad skulle du fråga gästerna om du ringde in?
– Jag skulle vilja fråga vad som är den största missuppfattningen om dem och vad de tänker när de kollar sig i spegeln? Mer frågor om deras syn på sig själva än vad de gör, säger Gina Dirawi.

Vilken är den största missuppfattningen om dig?
– Att jag alltid är rolig och skojar runt. Jag är rätt lugn av mig och en analyserande människa, säger hon.

Gina Dirawi har inte något emot att jobba när de flesta andra är lediga.

– Jag jobbar bara fyra timmar om dagen så det känns mer som en kul grej, säger hon.

Och semester får hon, men frågan är när. Då planerar hon en resa till Brasilien eller USA. Men hennes bästa sommarnöje finns på hemmaplan:

– Det är att sitta utomhus, ta det lugnt med mina polare och grilla, säger hon.

Den 14 augusti dyker Gina Dirawi upp i tv-rutan igen. Då som gäst i årets sista ”Allsång på Skansen”.

– Jag trodde aldrig att jag skulle vara med där. Det är ganska coolt att testa ett sådant forum. Det är inte klart ännu vad jag ska göra i programmet. Om jag har valt allsångslåt? Nej, jag kan ingen låt. Får man sjunga ”Idas sommarvisa?”, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset