När tv-branschen återigen ska prisa och kröna sina mästare står i år Gina Dirawi bakom spakarna. Det blir andra gången hon leder Kristallengalan. "Efter åtta år i branschen känns det självklart ärofullt", säger hon i ett pressmeddelande.

Gina Dirawi är inte främmande för Kristallen. Två gånger har hon kammat hem priset “Årets programledare”, och 2013 – samma år som hon fick priset för andra gången – ledde hon galan för första gången.

LÄS MER: Gina Dirawi: ”Jag går with the flow”

Efter många år på SVT, bland annat som programledare för ”Melodifestivalen”, värvades Dirawi så sent som i höstas till TV4. Det är även där som årets Kristallengala kommer att sändas.

“Efter 8 år i branschen känns det självklart ärofullt att än en gång få leda Kristallen. Speciellt i en tid då samspelet mellan tittare, media och kanal är mer utmanande och ifrågasättande än någonsin”, säger hon i ett pressmeddelande.

Pris i 19 kategorier

Under årets Kristallengala kommer 19 statyetter att delas ut i bland annat kategorierna Årets underhållningsprogram, Årets tv-personlighet och Årets programledare.

Galan direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 31 augusti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tv TV4