Wesley när han fortfarande var i livet.
Wesley när han fortfarande var i livet.

Giraffungen Wesley fastnade i tisdags med huvudet mellan två stolpar och fick avlivas efter att nackskador uppstod. Enligt den amerikanska djurpark som Wesley levde på var han nyfiken på sin vän som genomgick en hälsoundersökning.

En giraffunge vid namn Wesley gick i tisdags ett tragiskt öde till mötes. Wesley, som levde tillsammans med andra giraffer på djurparken Zoo Miami i USA, fastnade med huvudet mellan två stolpar vid ett staket och fick avlivas till följd av olyckan, skriver NBC Miami.

Efter att ha varit nyfiken på en annan giraff som genomgick en hälsoundersökning på andra sidan av ett staket, fastnade Wesley mellan två stolpar vid staketet. Då fick den lilla giraffungen panik och försökte förgäves komma loss.

►LÄS MER: Giraff slog huvudet i bro – dog

Hans kämpande orsakade så pass illa nack- och ryggradsskador att djurskötarna och veterinärerna var tvungna att avliva Wesley, efter att de hade fått loss honom.

Trots upprepade försök att rädda honom fanns det till slut inget annat alternativ. Skadorna hade helt enkelt varit så pass allvarliga att Wesley inte klarade av att stå eller hålla balansen utan att säcka ihop.

Av de 48 giraffer som har fötts på djurparken är detta första gången som parken förlorat en giraff till följd av en olycka av detta slag. Åtgärder kommer nu att vidtas för att undvika att något liknande ska kunna hända i framtiden.

►LÄS MER: Storviltsjägaren Sabrina: Giraffer är farliga djur

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur