Gita Nabavi blir Feministiskt initiativs nya partiledare jämte Gudrun Schyman.
Gita Nabavi blir Feministiskt initiativs nya partiledare jämte Gudrun Schyman.

Gita Nabavi har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Hon valdes in vid Fi:s valkonferens i Malmö och kommer nu leda partiet bredvid Gudrun Schyman.

Gita Nabavi blir Feministiskt initiativs nya partiledare. Hon valdes av en enhällig kongress vid partiets valkonferens som pågår i Malmö under helgen.

– Det är en ära att få vara en del i det här sammanhanget, sade hon i sitt första tal som partiledare.

LÄS MER: Kawesa avgår som partiledare för Fi

Nabavi ersätter den förre partiledaren Victoria Kawesa, som valde att lämna sitt förtroendeuppdrag i höstas i sviterna efter att ha åtalats för upphovsrättsbrott. Själv menade Kawesa att hon att lämnade av privata orsaker.

Gita Navabi kommer nu att leda Feministiskt initiativ tillsammans med Gudrun Schyman.

LÄS MER: Schyman: Så ska vi ta oss in i riksdagen

I Metros senaste opinionsundersökning, Yougov, fick Fi: 2,5 procents stöd. Nabavi är dock positivt inställd till att partiet ska nå fyraprocentsspärren vid höstens val.

– Jag precis som alla andra i den feministiska rörelsen är här för att vi vill ha förändring. Vi ser på vår omgivning, på samhället, på världen och vet att vi kan göra det här bättre. Nu går vi in i en valrörelse igen, den här gången större och starkare än någonsin, säger Gita Nabavi, i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset