Påföljden blev fängelse efter att paret gjöt in en död kvinna i ett betongblock.
Påföljden blev fängelse efter att paret gjöt in en död kvinna i ett betongblock.

En tvåbarnsmamma hittades död, ingjuten i ett betongblock. Hennes ex-pojkvän och hans nuvarande flickvän döms nu till fängelse för brottet.

Attunda tingsrätt meddelade i dag att den man och kvinna som stod åtalade för att ha gjutit in en död kvinna i ett betongblock döms för bland annat brott mot griftefriden.

Mannen, som är den döda kvinnans ex-pojkvän, stod åtalad för brott mot griftefriden, olovlig körning, rattfylleri, narkotikabrott och vapenbrott. Kvinnan, som är mannens partner stod åtalad för medhjälp till brott mot griftefriden och ringa narkotikabrott.

LÄS MER: Bröder sparkade ihjäl sin vän i skyddsrum – döms för mord

Åklagaren yrkade på att paret någon gång i november 2015 ska ha flyttat, skadat och på ett kränkande sätt behandlat den döda kroppen. Enligt åklagaren ska paret ha en tillverkat en gjutform och gjutit in kvinnans kropp i ett 600 kilo tungt betongblock.

Dagarna efter att kvinnan försvann ska paret ha köpt stora mängder cement. Flera föremål som hittades hos paret kopplas till den betong som kvinnan låg ingjuten i. Enligt tingsrätten har paret inte någon rimlig förklaring till detta. Både ex-pojkvännen och hans nuvarande flickvän nekar till att de gjort sig skyldiga till brott mot griftefriden samt medhjälp till brott mot griftefriden. Mannen erkänner dock på övriga åtalspunkter.

LÄS MER: Stockholmspolisen har 137 öppna utredningar gällande mord och mordförsök

Tingsrätten går på åklagarens linje och dömmer ex-pojkvännen till ett år och sex månaders fängelse och hans nuvarande flickvän döms till ett år och två månaders fängelse.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott