Abba har spelat in ny musik efter 35 år, skriver deras manager Görel Hanser i ett pressmeddelande.

Under fredagen kom ett pressmeddelande från Abbas manager Görel Hanser, där hon uppger att gruppen har klivit in i studion igen. Det rör sig om två nyinspelade låtar och en planerad hyllningsshow som sänds i amerikansk och brittisk tv.

– Det är jättekul, lyssnarna kommer känna igen soundet. Det låter som Abba fast i modern tappning. Initiativet kommer från alla medlemmarna, säger bandets manager Görel Hanser till Expressen.

De fyra medlemmarna, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, skriver att de är glada att jobba ihop igen.

LÄS MER: Klart: Sanna Nielsen och Edward af Sillén kommenterar Eurovision

”Beslutet att sjösätta det spännande Abba-avatar turné-projektet hade en oväntad konsekvens. Vi fyra kände att det efter 35 år kunde vara roligt att jobba ihop igen och gå in i studion. Så gjorde vi det. Och det var som att tiden hade stått stilla och att vi bara hade varit borta på en kort semester. En extremt glädjande upplevelse!”, skriver de i ett uttalande.

Gruppen har spelat in två låtar, varav den ena, ”I still have faith in you”, kommer att framföras som en digital version av Abba med så kallade ”Abbatarer”. Programmet sänds i brittiska BBC och amerikanska NBC i december.

”Vi må ha blivit gamla men sången är ny. Och det känns bra”, skriver Abba.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Abba