På tisdagen kom glädjebeskedet att samtliga tretton personer räddats ur Tham Luang-grottorna i Thailand.
På tisdagen kom glädjebeskedet att samtliga tretton personer räddats ur Tham Luang-grottorna i Thailand.

Mer än två veckor av intensivt räddningsarbete ser ut att vara över. På tisdagen rapporterade den thailändska marinen att samtliga tretton personer som varit instängda nu räddats ur Tham Luang-grottorna.

Samtliga tolv pojkar och deras fotbollstränare har nu lämnat Tham Luang-grottorna i Thailand, uppger den thailändska marinen, Thai Navy Seals.

”12 vildsvin (pojkarnas fotbollslag heter ”Vildsvinen”, reds. anm) och deras tränare har tagit sig ut ur grottan och är nu i säkerhet”, skriver de på Facebook.

Instängda sedan 23 juni

Räddningsarbetet, som pågått sedan laget försvann den 23 juni, gick för några dagar sedan in i en intensiv fas efter beslut om att försöka föra ut personerna ur grottan med hjälp av dykare.

I söndags räddades fyra pojkar, och i går ytterligare fyra. På tisdagen kom så glädjebeskedet att samtliga räddats ut ur grottan.

Vårdas på sjukhus

Samtidigt kommer rapporter om att de som räddats under söndagen och måndagen återhämtar sig väl, men att de behöver vård.

Pojkarna kommer nu att vårdas på sjukhus under observation i uppemot en vecka, samtidigt som de förses med bland annat saltlösning, rabiesvaccin och vitaminer. Dessutom ska man undersöka om pojkarna kan ha drabbats av infektioner.

LÄS MER: Detta har hänt i thailändska grottan

Texten uppdateras

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset