Ninjas in Pyjamas lyckades som enda svenska lag ta sig till kvartsfinal i Dreamhack masters Malmö. Här är en chans att uppleva den svenska femmans magi igen.

Xizts spelkänsla

Ninjas in Pyjamas stod för en bragdartad återupphämtning mot Na’Vi på Nuke. För att lyckas med något sådant krävs att alla spelare i laget gör allt och lite till. Och det gör verkligen Richard ”Xizt” Landström här. Han blir tagen off guard men lyckas ändå vända om och få till ett riktigt vackert skott i en runda som hade kunnat bli spiken i kistan för Ninjas in Pyjamas.

GeT_RiGhTs dubbel genom väggen

Ett klassiskt ställe att skjuta genom väggen på Cache. Alla som spelat CS har troligtvis försökt göra det vid ett eller annat tillfälle. Men att få med sig två frags så kliniskt som Chrisopher ”GeT_RiGhT” Alesund får här är bara ren och skär Counter strike-magi.

LÄS MER: f0rest efter tunga förlusten: Vi hittade inget svar på Cache

GeT_RiGhT gör det han är bäst på

När man väntar på något gott… Chrisopher ”GeT_RiGhT” Alesund är en av CS-världens absolut kyligaste spelare. Det bevisar han verkligen här. Na’Vi-spelaren springer rakt in i honom, men i stället för att i panik avlossa några skott och avslöja sin position så väntar han och belönas för det. Lite synd att han inte lyckas ta sista spelaren. Men fortfarande ett klassiskt GeT_RiGhT-ögonblick.

Draken stänger ner b-sajten

Dreamhack masters Malmö blev turneringen där Ninjas in Pyjamas unga talanger fick glänsa ikapp med veteranerna. Inte minst William ”draken” Sundin med sitt krypskyttegevär. Ensam kvar mot tre Na’Vi-spelare är han på precis rätt ställe och sätter precis de skott han måste i en pressad situation. Godis är vad det är.

LÄS MER: 3 fails och 3 wins i gruppspelet du inte får missa

En favorit i repris

Och på tal om att glänsa… Alla som ens är måttligt intresserade har nog redan sett det. Men det tåls att se igen. Kommentatorn Jason ”Moses” O’Tool slänger ur sig att ”det här är väl i princip helt över, är det inte? Det här borde vara omöjligt” när William ”draken” Sundin är i ett två mot en läge som CT med en bomb som tickar ner. Då bestämmer sig den unge svensken för att göra det omöjliga. Den där AWP-flicken är det sjukaste jag har sett sedan JW:s på Cache mot SK i ESL Pro league som ni får som en bonus här nedan.

LÄS MER: HeatoN: Därför blir esporten en OS-gren år 2024

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset