Skärmdump från ett videoklipp från Yuntaishan Scenic Park i Henanprovinsen i centrala Kina.  
Skärmdump från ett videoklipp från Yuntaishan Scenic Park i Henanprovinsen i centrala Kina.  

Glasgolvet till en passage längs en bergssida vid den nyöppnade Yuntaishan Scenic Park sprack och besökare flydde i panik.

Besökare på den nyöppnade Yuntaishan Scenic Park i Henanprovinsen i centrala Kina är beredda på en svindlade vandringstur. Exakt hur svindlande går att se i videon här nedan, som har laddats upp av Air United Times. 

Över en ravin går en 260 meter lång glasbro – 1000 meter ovanför marken. 

► LÄS MER: Kristi, 24 störtade från sagoklippan  

Men besökarna som var där två veckor efter att bron öppnat hade nog inte väntat sig så pass mycket spänning som de fick: Glasgolvet i en passage längs med en bergssida sprack under deras fötter, rapporterar CNN. 

– Några skrek. Jag vrålade. Det sprack verkligen. Sen sprang jag och knuffade folk som var framför mig. Jag var livrädd, skriver en besökare på den kinesiska mikrobloggen Weibo. 

Ledningen på Yuntaishan Scenic Park uppgav i ett pressmeddelande dagen efter att de upptäckt ”ett litet antal sprickor” under en inspektion. De misstänker att skadorna uppkommit genom ett vasst objekt. 

Glasbron stängdes efter incidenten av – trots att det inte var på själva bron glvet sprack. Det uppges inte vara någon fara för besökarna:  

”Ytan består av tre lager av specialtillverkat härdat glas. Sprickorna påverkar enbart ett lager av ytan och utgör inte ett hot mot säkerheten", skriver parkledningen. 

Förtydligande: I en tidigare version av texten stod att det var själva glasbron som hade spruckit. Det stämmer inte, utan det rör sig om en passage längs en bergssida.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset