Glassugna tjuvar brukar bryta sig in hos GB-grossisten i Munkeldal och stjäl glass för tusentals kronor. 
Glassugna tjuvar brukar bryta sig in hos GB-grossisten i Munkeldal och stjäl glass för tusentals kronor. 

Glassugna tjuvar bryter sig in hos GB-grossistens glassbilar i Munkedal. Förutom att de stjäl en mängd glass slutar inbrotten alltid med smält glass i lastbilarna. "Nyligen förstördes glass för 150 000 kronor. Man undrar vad de gör med allt glass", säger grossistägaren Ulf Helge, 55.

Ett av GB-grossistens lager finns i Munkedal. Utanför lokalen står lastbilar som förvarar glassen som ska ut till butikerna i Bohuslän. Nu berättar grossistägaren att de ständigt drabbas av inbrott sedan 12-13 år tillbaka, något som Bohuslänningen tidigare har skrivit om.

– Sedan vi flyttade hit har vi haft inbrott, jag kan inte minnas hur många vi har haft. Jag har tappat räkningen, säger Ulf Helge. 

► Inbrottstjuvarna ringde polisen från toaletten

Trots att Ulf Helge har installerat övervakningskamera och larm fortsätter glasstjuvarna att komma tillbaka. Den senaste stölden skedde i tisdags. 

– Förutom att de stjäl en massa glass, så är skadegörelsen värst. Dörrarna till lastbilarna förstörs och glassen smälter när de lämnar dörrarna till lastbilarna öppna, säger han och tillägger: 

– Värst var i maj - då smälte glass till ett värde av cirka 150 000 kronor. 

Ulf Helge har själv sett filmerna från övervakningskameran och ser att tjuvarna är målmedvetna. 

– De vet vad de vill ha och är väldigt snabba. De tar all slags glass, spelar ingen roll vilken sort det är, bara det är glass. 

► Barn formade mänsklig pil för att hjälpa polisen hitta tjuvar

Ulf Helge har anmält händelserna till polisen, som inte har lyckats gripa någon misstänkt. 

Vad ska du göra? 

– Jag vet inte…om de bara kunde inse vilken förlust det här blir för oss, speciellt när de inte stänger dörrarna, säger han och fortsätter: 

– Men jag förstår inte vad de gör med all glass. De kan knappast äta upp allt själv. Men jag hoppas att någon läser det här och kontaktar polisen om det vet något. Någonstans måste ju glassen förvaras. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset