Peter Weichel jublar över sitt mål under Sveriges kvartsfinal i goalball mot Turkiet i Paralympics.
Peter Weichel jublar över sitt mål under Sveriges kvartsfinal i goalball mot Turkiet i Paralympics.

Sveriges goalballherrar är klara för semifinal i Paralympics i Rio de Janeiro. Det svenska laget slog regerande Europamästaren Turkiet med 5–1 i kvartsfinalen natten mot torsdag, svensk tid.

Kvartsfinalen var en uppvisning i försvarsspel från det svenska laget, som själva har sagt att defensiven är nyckeln till framgång i Paralympics.

Även turkarna försvarade sig starkt i inledningen, och det krävdes ett tungt skott från Sveriges lagkapten Fatmir Seremeti i slutet av den första halvleken för att spräcka nollan.

1–0 stod sig halvleken ut innan Sverige hade en drömminut i mitten av halvleken. Först gjorde Seremeti 2–0 med knappt sju minuter kvar av matchen, och tio sekunder senare satte nyinbytte Peter Weichel 3–0.

Turkiet reducerade på straff med en dryg minut kvar, men Weichel avgjorde definitivt med 37 sekunder kvar. Några sekunder senare satte Jimmy Björkstrand 5–1 på straff.

I torsdagens semifinal ställs Sverige mot världstvåan Litauen. Matchen startar klockan 23.30, svensk tid. I den andra semifinalen möts Brasilien och USA.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset