När det sista skottet var avlossat var ställningen 16-8 till Godsents favör.
När det sista skottet var avlossat var ställningen 16-8 till Godsents favör.

Efter två svajiga förluster kom Godsent tillbaka med ny energi. Med en strålande insats mot Optic på cache har svenskar nu fortfarande chans att nå slutspel.

Vinna eller försvinna. Pressen var stor på både svenskarna i Godsent och det amerikanska laget Optic på fjärde turneringsdagen under ELegue. En förlust skulle betyda eliminering från fortsatt spel och en vinst chansen att avancera till slutspelet.

LÄS MER: Fnatic behåller legend-status efter vinst mot EnVyUs

Efter två dagar i rad med tunga förluster var det ett Godsent med betydligt mer glöd som dök upp på kartan cache. De svenska stjärnorna dominerade första halvan av matchen och trion Jesper ”JW” Wecksell, Andreas ”znajder” Lindberg och Jonas ”Lekr0” Olofsson stod för flera storspel.

Resultat blev en 10-5-ledning för Godsent.

I andra halvlek såg Optic ut att kunna komma i kapp. Men innan kvitteringen var ett faktum hade Godsent fått tillbaka sitt momentum och efter det fanns det ingenting som kunde stoppa det svenska laget. Runda efter runda rullade in till Markus ”pronax” Wallsten och gänget. 

När det sista skottet var avlossat var ställningen 16-8 till Godsents favör.

Det betyder att laget fortfarande har chansen att nå slutspel i sin första major-turnering tillsammans.

LÄS MER: Kniven mot strupen för Godsent efter ännu en förlust

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset