Joakim "disco doplan" Gidetun och Hampus "hampus" Poser är två av de fem spelare och coach som ny flyttar till Red Reserve.
Joakim "disco doplan" Gidetun och Hampus "hampus" Poser är två av de fem spelare och coach som ny flyttar till Red Reserve.

Bomben släpptes bara dagar föra Dreamhack Summer. Godsents samtliga spelare lämnar organisationen efter att ha blivit uppköpta av Red Reserve.

Den svenska femman som vi fram till i dag kände som laget Godsent har bytt bo. Nu är det Red Reserve som är organisationen som de kallar hemma. Godsent har sett några stora förändringar genom åren. Mest uppmärksammat under den ”svenska shufflen” där Fnatic och Godsent bytte flera spelare med varandra.

Laget består i dag av Joakim ”disco doplan” Gidetun, Simon ”twist” Eliasson, Fredik ”freddieb” Buö, Hampus ”hampus” Poser, Ludvig ”Brollan” Brolin och coachen Niko ”naSu” Kovane.

LÄS MER: Upplagt för nagelbitare under DH med Godsent som enda svenskhopp

”Vi i laget ser fram mot att representera Red Reserve och här finns många skäl att ha stora förväntningar nu när vi tar på oss Red Reserve-loggan. Samtidigt vill jag passa på att tacka RFRSH för en fantastisk tid. Nu ska vi göra allt för att nå nya internationella framgångar i Red Reserve”, skriver Simon ”Twist” Eliasson i ett pressmeddelande på Godsents sajt.

Enligt esportbolaget Red Reserve har de hållit ögonen på Godsent under en längre tid och de olika parterna har kommit bra överens i förhandlingarna kring affären.

LÄS MER: Metro Esport teamar upp med Dreamhack för sommarens lan-fest

”Godsent stod högst upp på vår önskelista. Vi har tittat på det här laget länge. Det här är ett av världens bästa CS:GO-lag och det kommer att utvecklas ytterligare under Red Reserve. Tack vare en bra dialog med ägarna i RFRSH så lyckades vi genomföra denna viktiga affär”, säger Patrik Andersson, CEO på Red Reserve.

LÄS MER: Fina hyllningen till bortgångne Astralis-supportern under ECS

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset