Det har inte gått som förväntat för de svenska stjärnorna i GODSENT. Och trots att de nyligen visade ny glöd så har de nu blivit utslagna från Dreamhack Winter. "Förlåt för besvikelsen", säger Jesper "JW Wecksell.

Efter sommarens svenska spelarkarusellen, som såg Robin "flusha" Rönnquist och Jesper "JW" Wecksell, gå över till GODSENT har laget inte lyckats leverera på den nivån som många väntade sig. Tidigare under hösten visade dock truppen ny styrka när de säkrade en plats till kvalet inför nästa års stora major-turnering. På Dreamhack Winter kunde de inte upprepa samma bragd.

Svenskarna var klara för semifinalen som gick av stapeln tidigare under lördagen. Något otippat blev motståndarna de östeuropeiska spelarna från Gambit Gaming, ett lag som snabbt rivstartade matchen.

LÄS MER: "Svenska storlaget utslagna inför hemmapubliken"

På inledande kartan av bäst-av-tre-serien låste de snabbt ner första poäng med övertygande resultat. Därefter kvitterade GODSENT till 1-1 och allt hängde på den sista kartan Overpass. Trots en stark första halva för det blå/gula hoppet kunde Gambit totalvända matchen och kamma hem en imponerande vinst.

Därmed är de östeuropeiska mannarna, ledde av Danylo "Zeus" Teslenko, klara för final. GODSENT får lämna turneringen, men åtminstone 90 000 kronor rikare.

– Vad vi lärt oss av detta är att vi måste fixa vår map-pool inför major-kvalet, säger Jonas "Lekr0" Olofsson på Twitter.

JW var mer kortfattad:

– Förlåt för besvikelsen.

LÄS MER: "Hundratusentals kronor dtår på spel när Overwatch intar Dreamhack"

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset