Maikil ”Golden” Selim är det senaste nya ansiktet i Fnatics uppställning.
Maikil ”Golden” Selim är det senaste nya ansiktet i Fnatics uppställning.

Lite gammalt och lite nytt. Med nytillskottet Maikil ”Golden” Selim bakom spakarna ska Fnatic förfina sitt spel.

Till Fnatics akademilag scoutades han som en framtida talang för ungefär ett år sedan. Nu har Maikil ”Golden” Selim nått a-laget. Något som han egentligen aldrig hade räknat med.

– Inte just för a-laget i Fnatic. Men att man skulle komma upp till ett högre lag – ett topplag. Det var allas mål men vårt mål just då var att vi skulle bli bäst som akademilag, säger han.

Uppflyttningen innebär att lagkamraterna blir majorvinnare och några av världens absolut bästa spelare. Och i sin roll som lagledare är det alltså dessa som han ska leda in i striderna och strategiskt styra under matcher.

LÄS MER: Tidigare Fnatic-stjärnan tog Singapore-laget till Dreamhack masters

Ingen lätt uppgift skulle man kunna tänka sig när man är ny i laget.

– Man är lite mer pressad än vanligtvis. Men jag tror också att de behöver lite struktur i deras spel. Och de vet också att de behöver det, säger han och poängterar att det viktigaste med ledarrollen är att vara lugnt, men bestämd och att styra spelet på ett bra sätt.

Struktur är ett ord som inte nödvändigtvis är något som de som följt Fnatic förknippar med laget. Under sina absoluta glansdagar spelade de med en väldigt lös stil som styrdes av impulser och spontanitet. Det fungerade utmärkt då, men efter att laget återförenades efter den uppmärksammade ”shufflen” var resultatet vikande.

Med Maikil ”Golden” Selim kommer vi att få se en blandning av gammalt och nytt.

– Jag vill bygga upp strukturen. Men jag vill också behålla det impulsiva. Jag menar… alla lag är rädda för Fnatic i clutch-situationer, säger han.

LÄS MER: Dreamhack ändrar reglerna kring coacher inför masters

Lagets första stora turnering efter spelarbytena blir i Malmö under Dreamhack masters. Även om Fnatic-ledaren är nöjd med lagets träningsläger i förra veckan så vill han ändå inte hoppas på för mycket när det blir blodigt allvar.

– Jag skulle vilja säga att vi ska vinna. Men det går inte att säga nu när vi är ett så pass nytt lag. Så klart ger man allt man har, men man får vara lite realistisk och inte ha för stora mål. Jag tror att det kommer gå bra och att vi kommer att överraska många, säger han.

Hur känns det att möta världens absoluta topplag i första turneringen ni spelar tillsammans?

– Personligen känner jag: Fan vad kul, äntligen! Det betyder också att jag måste prestera bättre så klart. Jag har stort ansvar på mig. Det är tuff uppgift som jag har framför mig, men jag är beredd på det.

Här är Fnatics lag:

Robin ”flusha” Rönnquist

Freddy ”KRiMZ” Johansson

Jonas ”Lekr0” Olofsson

Jesper ”JW” Wecksell

Maikil ”Golden” Selim

LÄS MER: Arrangörernas dystra besked till Optic efter värvningen av Friberg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset