Suzann Pettersen. Arkiv.
Suzann Pettersen. Arkiv.

Några av idrottens "bad boys" tillhör Donald Trumps supportrar.Mer oväntat är att den norska golfstjärnan Suzann Pettersen firar Trumps valseger.

"Hatten av för den här mannen, Donald Trump! Mr President, grattis min vän", skriver Pettersen, en av Norges största idrottsprofiler, på Twitter vilket skapade kraftiga reaktioner.

Pettersen är vän med den blivande amerikanske presidenten. Via sin rådgivare Lars Gilleberg gav Pettersen senare ett uttalande till den norska nyhetsbyrån NTB där hon sade att "hon engagerar sig i idrott och inte i politik " och att hon är glad att få spela US Open nästa år på en bana som presidenten äger.

Den rubrikskapande golfstjärnan John Daly är liksom Pettersen nöjd med valresultatet:

"Grattis min störste vän och President i USA", skriver Daly på Twitter och tillägger: "Tack för att du sätter amerikaner först".

Fördömde uttalande

Även den förre basketstjärnan Dennis Rodman, som kritiserats för sin vänskap med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, har visat Trump sitt stöd. Det har även den kontroversielle före detta världsmästaren i boxning, Mike Tyson.

Under presidentvalet kallade Trump sina sexistiska uttalanden för "snack i omklädningsrum". Idrottsstjärnor gick ut och fördömde det:

"Jag har aldrig hört sådant i några omklädningsrum", twittrade CJ McCollum, spelare i NBA-laget Portland Trail Blazers.

Kapernick avstod

Under förmiddagen, svensk tid, började Hillary Clintons anhängare i idrottsvärlden att uttrycka sin bestörtning.

"Jag visste att Amerika var rasistiskt men inte så här mycket. Och jag hade ingen aning om att Amerika var så här sexistiskt. Vi borde skämmas...", skriver Martina Navratilova, tidigare världsetta i tennis, på Twitter.

Basketstjärnan Iman Shumpert, spelare i Cleveland Cavaliers och uttalad Clintonanhängare, skriver på Twitter att: "Jag ber för att han kommer till insikt. Snälla. Gör bara vad som är rätt för landet".

Inför valet gick många idrottsstjärnor ut och stöttade Hillary Clinton. Bland annat basketstjärnan Lebron James, som engagerat sig mot barnfattigdom.

"Det finns bara en person som verkligen förstår hur det är för ett barn från Akron att växa upp i fattigdom. Och när jag tänker på vilken politik och vilka idéer min barnstiftelse behöver så är valet enkelt. Den kandidaten är Hillary Clinton", har James skrivit i en artikel i Business Insider.

NFL-stjärnan i amerikansk fotboll, Colin Kaepernick, som protesterat mot rasism i USA genom att knäböja under nationalsången före matcherna, avstod att rösta. Han har tidigare sagt att han inte kunde välja mellan "två lika onda ting".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset