Anna Nordqvist har hamnat på efterkälken i OS-golfen.
Anna Nordqvist har hamnat på efterkälken i OS-golfen.

Tack vare OS vet nu många fler att golf är en riktig sport.Samt att den är frustrerande.Och konstig.– Det här är ett brutalt spel ibland, säger Anna Nordqvist efter sin 70-runda, och en 32:a-placering.

Det brutala ligger i att hon egentligen spelar riktigt bra.

Utslagen hamnar på fairway, järnslagen sitter där de ska, bollen slinker upp på green 16 gånger av 18 och birdiechanserna är egentligen lika många.

Men ändå så blev det bara en 70-runda och sammanlagt ett slag under par.

– Jag missade två greener i dag, men skjuter bara ett under. Det är inte jättebra. Jag måste komma närmare pinnen och få mer momentum i puttningen. Det är inte långt borta, men jag behöver lite mer stolpe in nu, säger hon.

Park i ledningen

Den före detta världsettan Park In-bee, Sydkorea, ryckte åt sig ledningen och ligger på tio slag under par, nio slag före Nordqvist.

Det är mycket, men inte hopplöst.

– Jag ligger inte där jag hoppades vilja vara, känner att spelet är bättre än så, säger Nordqvist.

– Det är bara att fortsätta attackera, halva tävlingen är ju kvar. I går spelade jag fantastiskt bra och hade två dåliga hål. I dag slog jag en hel del bra slag, så det är inte så långt borta, men svårt att "scora" den här veckan

TT: Är det inte en riktigt konstig sport, det här?

– Jo, det är det. Jag känner mig i bra form. Jag har dragit på mig en förkylning, men jag slår mycket bra slag och många bra puttar, men hittar inte rätt på greenerna.

Förkyld

Nordqvist, som låter rejält täppt i näsan när hon pratar, menar dock att förkylningen inte påverkar hennes spel.

Den bara gör henne tröttare.

– Det är ganska skitigt i rummen, jag vaknade upp med ganska mycket halsont i går morse, men jag har spelat bra många gånger tidigare när jag varit sjuk. Det är lite dålig tajming, men jag tycker inte det hindrat mig de här två dagarna, säger hon.

Pernilla Lindberg ligger ännu längre bak i fältet, på en 49:e plats (+5).

– Det är bara jobbigt, jag får inte ut det jag vill alls. Jag har mina stunder, jag nöter på okej, men så tappar jag ett slag. Jag nöter på, men så tappar jag ett till..., säger Lindberg.

– Både i går och i dag har jag tappat slag direkt, inte så kul att kämpa mig tillbaka. Spelet måste bli lite vassare. Det fanns ett antal bra järnslag och puttar. Jag måste bli bättre från tee, och låta bli skitslagen. OS är mer lite allt eller inget när man är i den här positionen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset