Google självstyrande bilar har varken ratt eller bromspedal. Nu är bilmodellen byggd helt från grunden av Google i både design och utformningen. "Vi vill att den ska se vänlig ut" säger Sergey Brin på Google.

Den tvåsitsiga prototypen är Googles bild av vad framtidens bil kommer se ut, skriver Recode. Bilen ska ta passageraren från punkt a till punkt b utan att denne faktiskt ska behöva köra bilen. Detta ska ske med hjälp av sensorer och en transplantation av ett självdrivande programsystem. Tidigare har systemet använts i Toyota Priuses och Lexus SUV.

"Projektet handlar om att förändra världen för människor som inte är utrustade med transport i dag, säger en av Googles grundare Sergey Brin.

Bilen är utformad och designad helt av Google själva och saknar några av de kännetecken som en vanlig bil har, inklusive en ratt, en gaspedal och en bromspedal. Fronten på bilen är designad för att vara mjuk genom att den är byggd med skum. Vindrutan är flexibel för att minimera risken vid krock.

Även om bilarna, enligt Google, kan hantera de flesta situationer, bevakas de ständigt av två Google-anställda som är redo att ta över kontrollen om något skulle hända.

Google planerar att bilarna ska börja testas på gatorna i Mountain View, Kalifornien, senare i sommar. Sedan hoppas de kunna bygga minst 100 prototyper till under de senaste två åren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset