Den nya telefonen visades upp under en presskonferens. 
Den nya telefonen visades upp under en presskonferens. 

Googles nya smartphone Pixel kommer med den virtuella Google Assistant samt en kamera som IT-jätten påstår vara bättre än i Iphone 7.

Mobilen är den första där Google står för både mjukvara och hårdvara och sällar sig därmed till Apple, som länge haft ett strikt ekosystem med kontroll över både mjuk- och hårdvaran i telefonerna.

- Vi bygger en hårdvara med Google Assistant som kärna, sade Rick Osterloh, chef för den Kalifornienbaserade internetjättens hårdvaruavdelning, när Pixel lanserades på tisdagen.

Pixel marknadsförs också med obegränsat lagringsutrymme för foto och video samt att den gör det enkelt att växla mellan olika operativsystem, från exempelvis Android eller Iphone, genom att smidigt kunna överföra kontakter, lagrad data och meddelanden.

Akilleshälen för många mobiler är batteritiden. Enligt Google kommer 15 minuters laddning av Pixel att räcka till sju timmars användning.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset