Fjolligt med manikyr för män?

Nu tar männen över manikyrsalongen. Manlig grooming är på modet och männen tar över skönhetssalongerna. Fjollstämpeln på manikyr är helt klart borta, även om de flesta män fortfarande hoppar nagellacket.

Många tittar på händerna och naglarna men få män sköter om dem. Tills nu.
- Vi får allt fler män som kunder och intresset för att vårda sitt yttre ökar hela tiden. Kommer de bara in här för en manikyr är steget inte heller långt till andra behandlingar, säger Maria Kadhagen, nagelspecialist på Beuty Lounge.
Uttrycket grooming innebär i dag egentligen ett allroundtrimmande av män – alltså både skönhetsvård och klädval. En del av det är manikyr.
- Hit kommer mestadels män som jobbar inom bank eller försäkring men även snickare och resemontörer som vill göra händerna fina.
- Det är helt klart inte tjejernas territorium längre.
Och efter att ha fått mina händer:
• Badade i ljummet vatten
• Peelade – masserade med en kräm som tar bort döda hudceller.
• Nagelbanden tillbakatryckta – gjorde inte ont – trodde faktiskt det…
• Naglarna filade och polerade
• Och slutligen masserade
Så är det bara att konstatera att visst glänser naglarna och händerna känns mjuka.
- Det finns ett paraffinbad också som gör händerna helt otroligt mjuka men de flesta män brukar hoppa över det. Likaså lack för naglarna.
- Lite polering bara så att det ser naturligt ut, säger Maria Kadhagen.
Sen är det bara att spegla sig i naglarna och se glad ut.

Kuriosa:
I USA öppnades den första skönhetssalongen för män, House of Gouveli, 1948 av skönhetsdrottningen Helena Rubinstein, Men hon var för tidigt ute. Tio år senare började det dock dyka upp skönhetssalonger för män där det erbjöds både ansiktsmasker och manikyr utan att maskeras bakom en raksalong.

Fakta Manikyr för män:
Bad
Peeling
Nagelbanden tillbakatryckta
Naglarna filade och polerade
Massage
Allt som allt cirka 20-25 minuter.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset