Totalt blir straffet två månaders fängelse och  skadestånd .
Totalt blir straffet två månaders fängelse och  skadestånd .

Under torsdagen meddelade Göteborgs tingsrätt att en 36-årig Gothia cup-lagledare döms till två månader i fängelse och skadestånd. Straffet kommer efter att mannen sexuellt ofredat tre tjejer i samband med Gothia cups invigning den 18 juli.

Det blir fängelsestraff för den 36-åriga Gothia cup-lagledare som åtalades för tre fall av sexuellt ofredande. Det meddelade Göteborgs tingsrätt under torsdagen, skriver SVT nyheter. Totalt blir straffet två månaders fängelse och skadestånd.

► LÄS MER: Sexofredande ledare begärs häktad
 

Det var i samband med Gothia cups invigning den 18 juli mannen anmäldes av tre tjejer i 16-årsåldern. De tre tjejerna, som inte spelade i något av lagen som medverkade i Gothia cup, ska ha omringats av 30-40 ungdomar från olika lag. Den 36-åriga lagledaren ska då ha stoppat sin tunga i en av flickornas mun, tagit två av dem på brösten och en på rumpan.

Enligt en motorpolis som bevittnade händelsen ska 36-åringen hållt fast en av tjejerna medan tre yngre killar tafsade på henne. Flickan ska ha försökt slita sig loss. Först efter att polisen skrikit till ska männen ha gått tillbaka till resten av sin trupp.

36-åringen har varit på fri fot sedan häktningsförhandlingen den 22 juli och är ledare för ett utländskt lag i Gothia cup. Laget kom att tvingas lämna cupen efter händelsen, och mannen har inte fått lämna Sverige i väntan på rättegång och dom.

► LÄS MER: Ledare misstänks ha ofredat flickor – laget skickas hem från Gothia Cup

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott