Den miljöpartistiske bostads- och IT-ministern Mehmet Kaplan har väckt mycket kontrovers efter att det visat sig att han befunnit sig på samma middag som ledaren för den högerextrema organisationen Grå vargarna. Under söndagen sa organisationens ordförande, Ilhan Senturk, att han aldrig träffat Kaplan privat.

Det var under torsdagen det kunde avslöjas att bostads- och IT-minister Mehmet Kaplan synts på samma middag som ledaren för den högerextrema organisationen Grå Vargarnas ledare Ilhan Senturk.

► LÄS MER: Uppgift: Kaplan har träffat islamister vid flera tillfällen
 

Med på samma middag fanns också Barbaros Leylani, vice ordförande i Turkiska Riksförbundet som nyligen fått avgå efter att han ropat ut över Sergels torg att armenier är hundar och att blodet ska flyta.

Under söndagen kallade Ilhan Senturk till presskonferens för att räta ut frågetecken kring sin relation till Kaplan. Det skriver Expressen.

Enligt Senturk ska Kaplan aldrig ha varit på plats i gruppens lokal i Sundbyberg, han ska heller aldrig ha träffat Kaplan privat.

– Mehmet Kaplan och vi har helt olika åsikter. Vi kanske har varit på den här middagen. Vi såg i tidningen att han satt långt bort från oss. Vi har aldrig hälsat på honom, under den kvällen eller innan dess, säger Senturk till Expressen.

 

► LÄS MER: Här äter Mehmet Kaplan middag med högerextrema Grå vargarna

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset