Den israeliska familjens autistiske son började gråta precis innan planet lyfte. Då kastades de ut ur planet av personalen.

Det var vid en kort flygning från Zürich till Geneve i Schweiz som familjen Zalmanovichs åttaårige son Yaheli brast ut i gråt, rapporterar Israel Hayom. Den långa flygningen från Tel Aviv till Zürich hade gått bra, men något triggade en kraftig reaktion hos pojken när han satt i stolen på det mindre planet.

– Han kräktes på sig själv, men ingen i flygpersonalen frågade oss om vi behövde något eller hur barnet kunde lugnas, säger mamman Noa till tidningen.

Flygpersonalen var enligt familjen upptagna med att be om ursäkt till de andra passagerarna för att de tvingades stå ut med pojken, som lider av en autistisk störning. Familjen tvingades av flyget och fick i stället ta ett tåg till Geneve, där deras flyg till Israel skulle lyfta.

Familjen fick erbjudande om att ta ett senare Swissair-flyg men valde att i stället åka med El Al, där de säger att de blev behandlade prickfritt.

Swissair har nu bett om ursäkt för händelsen och menar att händelsen går tvärtemot företagets policy. Händelsen ska utredas.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset