Efter terrorattacken vid en konsert i Manchester är det flera som nu ser efter säkerheten. Nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm kommer att börja kroppsvisitera besökare.

I kväll spelar Broder Daniels frontman Henrik Berggren på stora scenen på Gröna Lund. Besökare till nöjesfältet kommer att kroppsvisiteras, bekräftar informationschef Annika Troselius för P4 Stockholm.

– Under konsertdagar kommer vi börja med visitering av alla besökare, redan när tivolit öppnar. Det här drabbar även tivolibesökare men vi tror och hoppas att de har överseende med det här, säger hon till kanalen.

Det var på måndagskvällen som en bomb sprängdes efter en konsert med Ariana Grande i Manchester. Både ungdomar och barn finns bland de omkomna och skadade i dådet. 21 000 personer hade varit på konserten när explosionen inträffade.

Gärningsmannen har identiferats och terrorhotnivån i Storbritannien har höjts till högsta nivån. Även i Sverige har stora evenemang fått förhöjd bevakning, och det är alltså med anledning av detta som Gröna Lund nu inför visitering under konsertdagar.

LÄS MER: Här är fyra falska påståenden som sprids om dådet i Manchester

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset