Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Arkivbild.
Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg. Arkivbild.

Nöjd och belåten efter två segrar i World Cup?Inte Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg.– Det finns saker som kan bli mycket bättre, som mål från våra forwards, säger han efter 2–0 mot Finland.

Två av Tre Kronors fyra mål har prickats in av forwards och det är detaljer som Rikard Grönborg inte är helt tillfreds med.

Samma känsla har han kring Sveriges powerplay-spel, där Gabriel Landeskogs fullträff mot Ryssland är den enda på fem tillfällen.

– Jag tycker att våra forwards gör ett bra jobb och håller sig till vår matchplan. Vi har skapat bra chanser i båda matcherna, så jag tror bara att det är en fråga om när de lyckas gör mål, säger Grönborg.

– Spelarna jobbar hårt, håller sig till planen och vi har sagt att de bara måste ha tålamod.

Det är just lugnet som spelarna har visat upp mot Ryssland och mot Finland som han är mest belåten med.

– När vi inte hade tålamod blir det svårt. Men det har jag varit jättenöjd med. Jag är även nöjd med målvaktsspelet i båda matcherna, och vårt boxplay. Alla jobbar hårt tillsammans och det gör att vi är svåra att möta, säger han.

Rikard Grönborg har kort om tid att få ordning på allt. Redan på onsdagskvällen väntar Nordamerika U23. En poäng därifrån – och Sverige är klart för semifinal.

– Jag tycker det är bra att vi har det här egna händer. Vi behöver inte lita på någon annan. På så sätt har vi satt oss i förarsättet, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset