Grand Hôtel ångrar bokningen med Sverigedemokraterna.
Grand Hôtel ångrar bokningen med Sverigedemokraterna.

Efter dåliga recensioner och inställda evenemang – nu går Grand Hôtel ut i ett pressmeddelande och säger att de borde ha tackat nej till SD:s prisgala.

Enligt pressmeddelandet försökte Grand Hôtel hitta ett sätt att komma ur kontraktet med Sverigedemokraterna.

"Det steg vi inte tog, var att bryta kontraktet. En ny rutin infördes dock direkt, den säger att alla större bokningar från okända kunder måste godkännas av VD. Fler åtgärder kommer att genomföras", skriver hotellet.

Flera evenemang har flyttats från Grand Hôtel till andra lokaler. Först ut var Metromode, som utan vetskap hade hyrt in sig på hotellet samma dag. I lördags meddelade också Reach for Changes vd Sara Damber att man väljer att flytta galan Child 10, där tio barnrättshjältar ska prisas, från Grand Hôtel.

► LÄS MER: Reach for Change flyttar välgörenhetsgala efter SD-fest

"I efterhand kan vi konstatera att vi aldrig borde tagit bokningen. Vi kan också konstatera att vi borde ha brutit kontraktet så fort vi förstod att detta arrangemang kommer att skapa starka reaktioner både hos våra gäster och våra medarbetare. Det viktigaste vi har är vårt förtroendekapital och vårt renommé, båda dessa har tagit skada", skriver Grand Hôtel i pressmeddelandet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset