Granen är här för att stanna!
Granen är här för att stanna!

Efter många spekulationer står det nu klart. Andreas Granqvist väljer att fortsätta i landslaget. Det skriver han själv på sin Instagram.

Det var mycket oklart om Andreas “Granen” Granqvist skulle stanna kvar i landslaget efter VM. Men efter några samtal med Janne Andersson och Henrik Larsson bestämde han sig.

– Det lutade mer åt att inte fortsätta men efter snack med Janne och hur tydlig han var med att han ville att jag skulle fortsätta i rollen jag haft så ville jag tänka vidare. Och efter en bra träningsvecka och matchen igår har jag kommit fram till att jag inte är klar med landslaget, säger Andreas Granqvist till Sportbladet.

LÄS MER: Här är första bilden på VM-hjälten med nyfödda dottern: ”Livet 2.0”

Under eftermiddagen på måndagen gick han ut med nyheten på sina sociala medier.

Resan går vidare till EM 2020 @swemnt

Ett inlägg delat av Andreas (@granqvistandreas)

Granqvist berättar för Sportbladet att han inte kände sig helt färdig med karriären i landslaget och att han inte ville ångra ett beslut att hoppa av.

–  Jag är på toppen av karriären och tycker det är fantastiskt roligt att vara med i landslaget och därför har jag valt att stanna kvar.

LÄS MER: Landslagets tydliga besked efter hatet mot Durmaz: ”Fuck rasism”

Han har inga tvivel inför EM, utan är säker på att Sverige kommer gå långt.

– Jag ger oss stora möjligheter att komma till EM. Vi är väldigt svårslagna, vi ska bara fortsätta på den linjen som vi har, säger han till Sportbladet. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset