"Jag föll från molnen när jag såg brevet."
"Jag föll från molnen när jag såg brevet."

Efter att en 29-årig man i schweiziska Regensdorf hängt upp en flagga med ett känt whiskeymärke på blev hans grannar genast oroliga. Anledningen? De trodde att det var terrorgruppen IS flagga.

Under lördagen upptäckte en 29-årig man i schweiziska Regensdorf att någon placerat en anonym handskriven lapp i hans brevlåda. Lappen, som var undertecknad ”oroliga grannar” innehöll texten ”Först den italienska flaggan och nu den svarta dödsflaggan. Är du IS-sympatisör”? Det rapporterar schweiziska 20 minuten.

LÄS MER: Isis, 5, får inte ha sitt namn på Nutella-burken: ”Kan misstolkas”

Mannen, som flyttat till Regensdorf med sin flickvän två månader tidigare hade visserligen italienska rötter, men han hade ingenting med terrorgruppen IS att göra. Han hade dock i samband med att flyttade in hängt upp en italiensk flagga och en svart flagga med whiskeymärket Jack Daniels logotyp, det sistnämnda för att tyckte det var en rolig grej.

– Jag föll från molnen när jag såg brevet. Jag har frågat runt bland mina grannar, men ingen säger sig känna till det, säger mannen till 20 minuten.

Mannen vill nu komma i kontakt med personen eller personerna som skrivit brevet, annars planerar han att anlita juridisk hjälp, då han menar att ett rykte om att han skulle vara terrorist allvarligt skadar hans rykte.

LÄS MER: Svenska Isis, 19: Sluta fråga om jag är terrorist

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om IS