Andreas Granqvist under träningen på Stade de France inför VM-kvalet mot Frankrike.
Andreas Granqvist under träningen på Stade de France inför VM-kvalet mot Frankrike.

Njuta, våga, spela.Det är Andreas Granqvists råd till sina lagkompisar inför VM-kvalet mot Frankrike.– Man måste försöka slappna av så mycket som möjligt och njuta av matchen, sade han.

På fransk mark är det ingen som har glömt den förre PSG-stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Det blev tydligt under presskonferensen i Paris. Den allra första frågan handlade så klart om anfallaren och vad som egentligen finns kvar av landslaget efter världsstjärnans beslut att enbart satsa på klubblagskarriären.

Förbundskapten Janne Andersson svarade utförligt och artigt.

Lagkapten Andreas Granqvist log snett och slog sedan fast:

– Det här är det nya Sverige, ett otroligt hungrigt lag, sade han.

Ingen oro

Mittbacken konstaterade även att fredagskvällens VM-kvalmöte med Frankrike är den tuffaste uppgiften som han och "nya" landslaget har ställts inför.

Men någon oro är det inte tal om.

I stället pratade Granqvist, som med 58 A-landskamper är truppens mest rutinerade spelare, att det handlar om att njuta av utmaningen som väntar på Stade de France.

På det viset tror 31-åringen att Sverige kan få med sig ett bra resultat.

– Vi har ett ungt lag och det kommer krävas maxprestationer från samtliga spelare, samtidigt är det en match som vi ser fram emot. Det blir en fullsatt arena och vi spelar mot ett av världens bästa landslag. Det är bara att gå ut och njuta. Vi har inget att förlora, det är bara köra på, sade han.

– Vi har haft bra förberedelser, vi vet hur Frankrike vill spela och hur vi ska agera. Vi får hoppas att vi lyckas med det vi har gått igenom och att vi får med oss ett positivt resultat.

"Agera son ett lag"

Vägen dit handlar om att inte fokusera på några av de franska stjärnorna, som Paul Pogba, Dimitri Payet eller Antoine Griezmann.

– Skulle vi ha för mycket fokus på två, tre spelare har de andra spelare som kan avgöra, sade Andreas Granqvist.

– Det gäller att vi agerar som ett lag, att vi är kompakta, inte ger borta några ytor och vågar hålla bollen för att få ett eget anfallsspel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset