Zlatan Ibrahimovic hade flera lägen att göra sitt femte ligamål för Manchester United – men misslyckades överlista Lee Grant i Stokes mål.
Zlatan Ibrahimovic hade flera lägen att göra sitt femte ligamål för Manchester United – men misslyckades överlista Lee Grant i Stokes mål.

I somras värvade Manchester United bland andra Zlatan Ibrahimovic och Paul Pogba.Kanske skulle den storsatsande klubben ha köpt Lee Grant.Doldismålvakten storspelade och räddade en poäng (1–1) för krislaget Stoke på Old Trafford.

– Det var den bästa insatsen på hela säsongen och det kunde ha blivit 5–0 eller 6–0, sade Manchester Uniteds tränare José Mourinho till BT Sport, enligt nyhetsbyrån AFP.

Men det blev alltså 1–1 mot Stoke, som inför söndagens möte bara hade tagit två poäng på sex omgångar i Premier League-fotbollen.

Att det blev ytterligare en pinne kunde tränaren Mark Hughes tacka Lee Grant för.

Men vem är då denna 33-årige målvakt?

Han inledde hösten som reserv i Championshiplaget Derby. Men efter att Stokes förstemålvakt Jack Butland tvingats till en ny fotoperation hämtades Grant in på ett halvårslångt lån.

Initialt tänkt som reserv till rutinerade Shay Given. Men sedan den 40-årige irländaren släppt in 14 mål på fem matcher, som bara inneburit en ynka poäng, fick Lee Grant chansen.

Om han tagit den? Jovars. Han må ha tillbringat så gott som hela karriären i andradivisionen, men visar nu att han håller på betydligt högre nivå.

Kanonräddning direkt

Efter en poäng för Grant och Stoke mot West Bromwich förra veckan var det dags för bortamatch på Old Trafford mot Manchester United – som i sin tur 4–1-utklassade regerande mästaren Leicester förra lördagen.

Redan efter 90 sekunder blev Zlatan Ibrahimovic frispelad av Paul Pogba – men Grant kanonräddade det låga skottet från nära håll av svensken och var även med på returen.

Det slog an tonen för matchen. United radade upp lägen – Lee Grant stod i vägen. Och han gjorde det åtta gånger, vilket enligt BBC innebär tangerat flest räddningar i en Premier League-match den här säsongen.

Största syndare i hemmalaget? Zlatan Ibrahimovic. Redan före matchen var han den klart avslutsvilligaste spelaren i Premier League. Mot Stoke hade han inte mindre än fem försök, men missade samtliga och blev mållös för tredje ligamatchen i rad.

Det såg ändå ut att bli tre poäng för Ibrahimovic och United. För när inhopparen Anthony Martial, drygt två minuter efter sitt inträde på planen, skickade in 1–0 i bortre krysset i den 69:e minuten kunde inte ens Lee Grant rädda.

Miss av de Gea

Då var Manchester United uppe på en, om än temporär, tredjeplats i ligan.

Då sköt Glen Johnson ett skott som gick via United-backen Chris Smalling och den vanligtvis så stabila målvakten David de Gea kunde inte hålla bollen. Jonathan Walters grävde upp returen i ribban och Joe Allen högg petade in 1–1 i den 81:a minuten.

Ibrahimovic försökte på nytt i den 85:e – men Grant räddade. Paul Pogba nickade från nära håll i 89:e – men i ribban.

– Vi hade många kanonchanser, men det var många vassa räddningar och rejäla missar, sade José Mourinho, vars Manchester United är på sjätte plats i tabellen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset