Maria Isaksson och Csilla Szep är med på Friskis och Svettis kajakkurs. – Det finns så mycket vatten i Stockholm och på det här sättet kan man verkligen njuta av det på sommaren, säger Csilla Szep som paddlar för första gången.
Maria Isaksson och Csilla Szep är med på Friskis och Svettis kajakkurs. – Det finns så mycket vatten i Stockholm och på det här sättet kan man verkligen njuta av det på sommaren, säger Csilla Szep som paddlar för första gången.

Även om det tryter i semesterkassan behöver sommarens aktiviteter inte vara hotade. Här är fem nöjen i Stockholm, utöver Metro, som inte kostar en penning att ta del av.

Lär dig att paddla kajak i kvällssolen
Vad: Med lite tur väntar ett blankt och soligt Brunnsviken hela sommaren. Och varje onsdag tar Friskis och Svettis med den som vill ut på kajak just där. Paddlingsturen vänder sig till nybörjare och efter en kväll i Brunnsviken ska man klara sig alldeles utmärkt i en kajak själv. Kursen kostar ingenting men har man ingen egen kajak kostar det 180 kronor att hyra en. Först till kvarn. Platserna bokas via Friskis och Svettis hemsida. Turen är knappt tre timmar lång.
Var: Brunnsviken, Frescati Hagväg 5

Kika på gatukonst från hela världen
Vad: För första gången presenteras street art med ett större samlat grepp på Stockholms konstscen. I utställningen ”Street Smart” på Kulturhuset medverkar 21 konstnärer som alla har en bakgrund inom graffiti och street art. Flera av dem har producerat nya verk för utställningen. Syftet med utställningen är att man ska kunna ta del av en svårtillgänglig konst som oftast bara existerar under en kort tid. Därmed får besökaren uppleva en nyanserad bild av den samtida konstformen.
Var: Kulturhuset, Galleri 5.

En kupol av sommarens finkultur
Vad: En paviljong med musik, konst, arkitektur och design. Det väntar den som besöker Arkitekturmuseet och Moderna museets trädgård i sommar. Under banderollen ”Bucky Dome” kommer där att finnas allt som behövs för en skön sommarupplevelse, enligt museerna. När sensommaren tar slut kommer dessutom närmare 60 programpunkter att ha avhandlats
i en tältliknande kupol, vilken byggts upp i trädgården.
Var: Moderna museet och Arkitektmuseet på Skeppsholmen.

Gå på teater i det gröna
Vad: När Stadsteatern tar sommarlov gör de det med ”Parkteatern”. Det innebär att många av scenerna flyttar utomhus, vilket innefattar fritt inträde och möjlighet att äta picknick samtidigt. Under sommaren bjuds det bland annat på både barn- och vuxenteater, musik och dans. Scenerna finns över hela stan och vad som fyller dem varierar hela sommaren.
Var: För att se vart och vad som visas just nu, gå in på: www.stadsteatern.stockholm.se/parkteatern eller ladda ner en applikation på http://parkteaterappen.se.

Dansa zumba under bar himmel
Vad: Släpp loss ordentligt i Skytteholmsparken. Varje torsdag arrangerar Må Bättre gratis zumba i parken. Zumba är en dansbaserad träningsmetod som fokuserar sig på latinska danssteg som salsa och samba. Tillsammans med aerobicssteg bildar de en dansworkout till latinsk musik. För den som vill träna flera gånger i veckan arrangerar Må Bättre även träning på  tisdagar i samma park. Då är det bodycombat, sh’bam och yoga som pryder schemat om vartannat.
Var: Skytteholmsparken, Solna.
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset