Idag fyller Prins Carl Philip 36 år. Och under de 36 åren har den folkkära prinsen har ofta uppmärksammats i media. Det här är några gånger där vi särskilt lagt märke till honom.

Claudio Bresciani/TT

Carl Philip framför eldskärmen som har marknadsförts som "formgiven av Prins Carl Philip 2010".

Claudio Bresciani/TT

Carl Philip delar ut Jerringpriset på idrottsgalan 2013.

Skärmdump/TV4

Carl Philip gästar Hellenius hörna.

När han röstades fram som den snyggaste prinsen genom tiderna

2011 lät dejtingsidan Beautifulpeople.com 127 000 personer rösta fram vem som de ansåg var de snyggaste kungligheterna genom tiderna. På manssidan låg Carl Philip i topp.

Carl Philips utseende har även flertalet gånger uppmärksammats av Buzzfeeed, bland annat under rubriken "Prince Carl Philip of Sweden is the hottest royal ever".

När Carl Philip anklagades för att vara en bluffdesigner

2013 avslöjade DN att eldskärmen ”Slottet brinner” som såldes av Svenskt Tenn och marknadsfördes som ”Formgiven av Prins Carl Philip 2010” inte alls varit formgiven av prinsen. Det hela ledde till att Svensk tenn slopade prinsens namn som designer för att istället skriva att den 14 500 kronor dyra eldskärmen istället formgivits av ”CPB Design AB, 2010”.  När den egentliga formgivaren Eric Ericson fick frågan av SVT varför prinsen inte varit med och formgivit eldskärmen svarade han ”Jag vet inte. Han har väl sina uppdrag och saker som han ska göra”.

– Han skulle behöva satsa hårdare som alla designers. Det krävs mycket, mycket hårdare jobb och man måste vara dedikerad. Jag upplever inte honom som någon som sitter uppe till fem på morgonen och ger sig fan på att göra något hela vägen. Ska det bli bra krävs det hårt arbete, sa Ericson till SVT.

►LÄS MER: Carl Philip slopas som designer av Svenskt Tenn

När Carl Philip snubblade med siffrorna

På idrottsgalan 2013 delade prins Carl Philip tillsammans med Radiosportens Ladde Granqvist ut Jerringpriset för 34:e gången. Då snubblade Carl Philip med siffrorna.

– När jag såg de 14 nominerade till Jerringpriset, så kunde inte jag som tidigare kunna bestämma mig för vem som har gjort den största prestationen. Vinnaren av Jerringpriset 2012 vet vi nämligen...vem som är vinnaren.Det är nämligen...med 38,5 av rösterna. Med de totalt 3900...90...5 av rösterna går till Lisa Nordén, sa han i den uppmärksammade händelsen.

Året efter var det dags igen, och nu valde prinsen att skämta om händelsen innan han gav Jerringpriset till Henrik Stenson.
– Jag vet hur det känns att inte lyckas. Det gäller både när jag kör ur en STCC-tävling, eller när jag ska hålla tal på en viss idrottsgala - och det blir inte riktigt som man har tänkt sig, sa han och möttes av applåder.

►LÄS MER: Då gifter sig prins Carl Philip med Sofia Hellqvist

När Carl Philip öppnade upp sig för David Hellenius

Flera av personerna i det svenska kungahuset är erkänt medieskygga. Men 2014 öppnade Prins Carl Philip oväntat upp sig för David Hellenius i Hellenius hörna. Bland annat deltog han i en sketch, berättade öppenhjärigt om sin kärlek till sin blivande hustru Sofia Hellqvist men prinsen talade också om sina läs- och skrivsvårigheter.
– Dyslexi är först och främst genetiskt, min pappa har det och Victoria också. Det kan arta sig på flera olika sätt - läs- och skrivsvårigheter, men också tal. Det är något som är jäkligt tufft, sa han i programmet.

►LÄS MER: Prins Carl Philip om dyslexin: ”Det är jättetufft”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset