Det misstänkta mordet har orsakat stora protester i Dominikanska republiken. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
Det misstänkta mordet har orsakat stora protester i Dominikanska republiken. Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

En 16-årig flicka från Dominikanska republiken hittades död i en resväska vid sidan av vägen i slutet på förra veckan, skriver People. Dessutom hittades fosterrester i flickans kropp och hennes livmoder var punkterad. Hon hade också fått ett slag mot huvudet, enligt generaladvokaten i Dominikanska republiken. Händelsen har nu orsakat stora protester i landet och fått internationell uppmärksamhet.

Flickan var gravid i femte månaden, skriver People.

Flickans pojkvän, en amerikansk medborgare, och hans mamma är nu misstänkta för mordet och har hållits i förvar sedan pojken påstås ha sagt att han dumpat flickans kropp i panik efter att hon dött av en abort.

Abort är olagligt i Dominikanska republiken.

LÄS MER: Meheret könsstympades som barn – fick veta det när hon blev gravid

Dessutom har en tredje person anhållits för att ha hjälpt till att flytta på kroppen. Myndigheterna har sagt att de har identifierat den läkare som påstås ha utfört aborten och att de undersöker om det finns ytterligare fler personer kan vara involverade i flickans död.

Pojkvännen och mamman får nu motta många dödshot där folk vill se dem bli ”stenade” och ”lynchade”.  Även deras advokat säger att han och hans familj blivit dödshotade för att han försvarar dem.

Samtidigt hade flickans mamma via bland annat sociala medier bett samhället hjälpa henne att hitta hennes dotter.

– Jag vet att min dotter inte lever, men det minsta de kan göra är att ge mig tillbaka kroppen att gråta över, sa hon på nationell tv innan kroppen hittades.

Samtidigt är pojkvännen och mamman fast beslutna att bevisa att de är oskyldiga, säger deras advokat.

LÄS MER: Hon mördade åtta barn – dränkte dem i tvättbaljan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset