”Jäklar så många rullatorer det finns”, ska ha sagts i polisradion.
”Jäklar så många rullatorer det finns”, ska ha sagts i polisradion.

Flera äldre kvinnor med rullatorer blev bestulna och rånade på sina väskor i Ljungby. Men polisen lyckades gripa en misstänkt man – genom att bevaka rullatordamer.

Under en helg för ett par veckor sedan blev tre äldre kvinnor attackerade av en okänd man som stal deras väskor i småländska Ljungby. Damerna var 86, 90 och 93 år gamla och hade alla rullator.

I ett Facebookinlägg som har fått spridning berättar lokalpolischefen Anders Karlsson hur polisen gick till väga för att gripa den de misstänker är skyldig.

”Upplägget blev att alla äldre damer med rullatorer, som rörde sig i Ljungby centrum under eftermiddagstimmarna, skulle få polisbevakning (utan att veta om det)”, skriver han bland annat.

En insatsgrupp på åtta poliser sattes ihop omgående eftersom polisen ansåg att det fanns stor risk för att brotten skulle fortsätta.

”Jäklar så många rullatorer det finns”, ska ha gått att höra i polisradion.

Efter någon timme gav rullatorövervakningen resultat. Polisen såg hur en man i 30-årsåldern följde efter en kvinna med rullator. Han hjälpte henne att komma in i bostaden.

”Där tog han hennes handväska och sprang……..rakt i famnen på en polis”, skriver lokalpolischefen.

Mannen anhölls senare och är misstänkt för flera liknande brott.

LÄS MER: Mannen var missnöjd med knarket – gick till polisen

LÄS MER: Polisen varnar för nya ficktjuvar – här är deras metoder

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset