Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson. Arkivbild.
Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson. Arkivbild.

Fyra personer har gripits i Turkiet, misstänkta för inblandning i attentatsplaner mot tyska och brittiska beskickningar. Men de gripna har inte kunnat kopplas till några terrorgrupper, enligt turkiska medier.

Polisinsatsen utlöstes av information om ett möjligt hot mot ambassaderna, kopplat till terrorgruppen IS. Gripandena skedde inför den muslimska högtiden id al-adha, som inleddes i måndags, enligt AFP. Tre av de misstänkta greps i Ankara och en i Istanbul, rapporterar Reuters med hänvisning till den statliga turkiska nyhetsbyrån Anadolu.

Uppgifterna om gripandena kom efter Storbritanniens besked om att ambassaden i Ankara av säkerhetsskäl skulle hålla stängt under fredagen, efter beslut av den brittiska regeringen. Ambassaden har varit stängd i veckan med anledning av id al-adha.

Den brittiske ambassadören till Turkiet, Richard Moore, skriver på Twitter att stängningen är en "försiktighetsåtgärd" och att Storbritannien nära samarbetar med turkiska myndigheter, skriver AFP.

Tysklands ambassad skriver på sin hemsida att man håller stängt för allmänheten under veckan, också med hänvisning till id al-adha.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset