Greta Thunberg uppmärksammar världsdagen för autism.
Greta Thunberg uppmärksammar världsdagen för autism.

Under tisdagen uppmärksammas världsdagen för autism. Klimataktivisten Greta Thunberg har autism och väljer berätta om sin autism på sociala medier.

Greta Thunberg har sedan i höstas blivit en av Sveriges mest kända människor internationellt sedan hon inledde sin klimatstrejk utanför riksdagen. Hon har talat inför några av de mäktigaste politikerna i Europa och fick i helgen ta emot ett pris på en gala i Tyskland.

LÄS MER: Greta Thunberg tar emot prestigepris i tysk tv-gala

Vad kanske inte lika många vet är att Greta Thunberg också har autism. Under tisdagen är det världsdagen för autism och det väljer Greta att uppmärksamma på sociala medier.

Greta Thunberg vittnar om att autismen kan föra med sig depression och ångest. Men hon skriver även att autism kan vara en superkraft. Greta menar att hon aldrig hade startat skolstrejken om hon inte hade haft autism, för då hade hon varit som alla andra.” För att lösa klimatkrisen behöver man tänka utanför boxen och omfamna varandras olikheter”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

nbsp;

LÄS MER: Sju punkter från förtroendebarometern: Lyft för KD och låga siffror för Postnord

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset