Två studenter döms till böter på 13,5 miljoner euro efter att de startat en stor skogsbrand i Italien. Enligt åklagaren bröt branden ut i samband med studenternas grillfest, skriver BBC.

Studenterna, två 22-åriga män, hade en grillfest vid en sommarstuga i norra Italien när skogsbranden bröt ut den 30 december förra året, skriver BBC. Elden spred sig snabbt och rasade i flera dygn. Totalt skadades omkring 1 000 hektar skog, av dem tros cirka 100 hektar aldrig kunna återhämta sig.

LÄS MER: Kvinna gripen misstänkt för att ha anlagt skogsbrand – polis söker vittnen

Hög böter

Nu döms de två männen som rätten anser ligga bakom bränderna till böter på totalt 13,5 miljoner euro, omkring 135 miljoner svenska kronor.

Studenterna har hela tiden nekat till anklagelserna och menar att de bara utsetts till syndabockar.

– Vi är de riktiga offren i den här historien, har en av männen sagt till tidningen La Stampa.

Men enligt åklagaren går brandens ursprung att spåra till studenternas grillning. Åklagaren menar att det höga bötesbeloppen kan motiveras med att det är en ”signal som visar att människor behöver ta större ansvar för miljön.”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset