Rikard Grip, förbundskapten för det svenska längdskidlandslaget.
Rikard Grip, förbundskapten för det svenska längdskidlandslaget.

Hur länge bör Therese Johaug stängas av?Sveriges förbundskapten Rikard Grip passar på frågan, men är tydlig med en annan sak.– Det är synd att sportens största fixstjärna missar VM.

Om Therese Johaug stängs av i 14 månader, som Antidopning Norge vill, innebär det att hon missar VM i Lahtis i februari men är tillbaka till OS 2018.

– Jag har fullt förtroende för att de som fattat beslutet har den kompetens som krävs. Jag hoppas också att de har gjort en grundlig undersökning och att straffet står i proportion till det som har skett, säger Rikard Grip.

Han fortsätter:

– Det är ingen hemlighet att de problem som funnits runt skidsporten har inneburit mycket negativ publicitet. Det är inte positivt och det är synd att sportens största fixstjärna missar VM.

Utöver Johaug har även den norska herrstjärnan Martin Johnsrud Sundby nyligen varit avstängd för dopning. Dessutom har Norge kritiserats för sin användning av nebulisatorer.

Det är lätt att räkna ut vad som kommer att prägla rapporteringen från veckans världscuptävlingar i norska Lillehammer.

– Vi ska åka dit och prestera och fortsätta på den fina start som vi fick i Ruka. Men givetvis kommer det att bli en hel del diskussioner runt det här.

Grip hoppas att skidåkningen snart är tillbaka i fokus.

– Jag tyckte att man märkte i Ruka att det var många som var förväntansfulla inför hur det skulle gå i spåret.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset