Det thailändska fotbollslaget har varit instängda i grottan i elva dagar.
Det thailändska fotbollslaget har varit instängda i grottan i elva dagar.

Nyheten om att tolv pojkar och deras fotbollstränare är instängda i en grotta har blivit en stor snackis världen över. Uppmärksamheten har lett till att thailändska myndigheter nu planerar att göra en turistattraktion av området.

Det kan dröja månader innan det thailändska fotbollslandslaget kommer ut ur den grotta där de har varit instängda i snart två veckor. Trots den ovissa utgången har thailändska myndigheter redan planerat att göra området till en turistattraktion, skriver Bangkok Post.

LÄS MER: Film: Se pojkarnas hälsningar inifrån grottan

Provinsen som Khun Nam Nang Non-grottan ligger i hade under förra året besök av 2,7 miljoner turister. Men efter den senaste veckans medieuppbåd vill de locka ännu fler till området.

– Efter att räddningsteamet hittade de tolv unga fotbollsspelarna och deras tränare på måndagskvällen, har grottan blivit av stort intresse både för lokalbefolkningen och utländska turister, säger Karuna Dechatiwong, chef på thailändska turistmyndigheten, till tidningen.

I ett samarbete med lokala myndigheter och privata aktörer vill de nu göra grottan till huvudattraktionen i satsningen, men även inkludera närliggande byar till ett paket som besökarna får ta del av.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Thailand