Ladislav "Guardian" Kovács är en av flera tunga namn som riktar kritik mot reglerna.
Ladislav "Guardian" Kovács är en av flera tunga namn som riktar kritik mot reglerna.

Några av världens bästa Counter strike lag kan tvingas spela med inhoppare under Boston-majorn nästa år. Nu får arrangörerna kritik av den slovakiska superstjärnan Ladislav "Guardian" Kovács.

Reglerna kring spelartrupperna skapar förvirring och frustration inför Counter strike-majorn i Boston i januari nästa år. Flera lag har bytt ut spelare efter att trupperna till majorn låstes. Det betyder att lagens nya spelare enligt regelboken inte får tävla med sina lag under en av de viktigaste tävlingarna för året.

Det blir heller inte bättre av att världsettan SK är ett av de berörda lagen och om Nicolai ”dev1ce” Reedtz inte tillfrisknar, även Astralis. Två absoluta aspiranter till segern som nu kanske blir tvungna att spela med inhoppare.

LÄS MER: Stockholm får världens första internationella esportgala

Kritiken har varit stor mot Eleague och Valve som inte lämnat några besked eller kommenterat det märkliga läget.

Även bland lagen som inte direkt berörs av reglerna har kritiken bubblat upp. Faze-stjärnan Ladislav ”Guardian” Kovács säger i en intervju med The Score att situationen dessutom skadar hur spelarna ser på majorn.

– Att vinna mot et lag med inhoppare är inte kul… Värdet av att vinna en major-titel borde vara mycket högre än vid andra evenemang eftersom det bara sker två gånger per år… Låt säga att vi möter SK i final och de har en inhoppare. Det skulle urholka titeln om vi vann, säger Ladislav ”Guardian” Kovács i intervjun.

LÄS MER: Analys: Har Fnatic vad som krävs för att sno titeln från Faze?

Han menar själv att han tycker att reglerna är korkade och

– De borde göra allt för att lagen ska ha möjlighet att tävla på sin absolut högsta nivå med sin trupp. Om de inte tillåter det så tror jag inte att tittarupplevelsen eller att spela majorn kommer vara glädjefullt, säger han.

SK-ledaren Gabriel ”Fallen” Toledo har tidigare pekat på gånger när undantag i reglerna har gjorts. Till exempel så tilläts svensken Joakim ”disco doplan” Gidetun att spela med Fnatic trots att han spelat kvalet med Epsilon.

Om och hur Eleague och Valve tar åt sig av kritiken återstår att se.

LÄS MER: S1mple avslöjar hemligheten bakom grymma formen på Dreamhack

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset