John Guidetti under torsdagens träning på Bosön.
John Guidetti under torsdagens träning på Bosön.

Födsel eller VM-kvalstart med Sverige?För John Guidetti är valet enkelt.– Det här är det största som jag har varit med om, säger han.

Telefonen är som alltid med John Guidetti. Skillnaden mot tidigare landslagssamlingar är att han numera inte har den på ljudlöst. Ringsignalen ska höras oavsett var han är någonstans. Allt för att hålla regelbunden kontakt med sambon Sanna Dahlström, som väntar parets första barn.

Och när det är dags – oavsett vilken tidpunkt det än må vara – är Guidetti redo att lämna landslaget. Det spelar ingen roll om han redan sitter ombytt och redo för Sveriges VM-kvalstart mot Nederländerna på tisdag. 24-åringen drar oavsett.

– Ja, till 100 procent, säger han.

– Om Gud bestämmer att det ska födas precis under den tiden matchen är, då är det bestämt. Det är mitt kött och blod som ska födas. Det är ett mirakel.

"Bra tajmning"

Till skillnad mot anfallskollegan Marcus Berg – som även han väntar tillökning och kan behöva åka till Grekland – behöver Guidetti inte jaga något flyg för att ta sig till Spanien för att vara med vid förlossningen.

Sambon Dahlström har sedan en tid tillbaka varit i Stockholm.

– För mig är det bra tajmning att det är landslaget. Nu är jag nära. Annars hade det tagit mig tio timmar till Spanien. Så för mig är det positivt, säger han.

Är det svårt att koncentrera dig på landslaget med det som väntar?

– Det händer tusen saker i livet, och om man inte kan fokusera på en sak ska man inte vara fotbollsspelare. Det går inte då.

Mellan all kontakt med sambon har han därmed fokus på att försöka träna till sig en plats i nye förbundskapten Janne Anderssons startelva.

Efter tre riktiga träningspass på Bosön vet han dock inte riktigt var han står någonstans.

– Jag känner mig i bra form. Min senaste prestation i La Liga var väldigt bra. Det känns bra. Sedan får vi se, säger han.

– Jag tycker jag har fått bra uppfattning om ledarstaben och tycker de är grymma på sitt jobb, men vad han (Andersson) har för uppfattningen om mig vet jag inte.

Blir annorlunda

Speltid eller inte.

John Guidetti har i alla fall en uppfattning om hur Sverige kommer att se ut med ny ledning och med flera nya spelare.

– Det kommer bli annorlunda, det är ett annorlunda tänk. Det är ny tränare, det är ny filosofi, säger han.

– Det man kan förvänta sig av oss är att vi kommer vara en enhet. Vi kommer vara ett lag och vi kommer vara en stark grupp som gör allting tillsammans.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset